blaadjes

Slide background

Weert heeft eigen energie!

Gaat u ook eigen duurzame energie gebruiken?

Slide background

Weert heeft eigen energie!

Gaat u ook eigen duurzame energie gebruiken?

Slide background

Weert heeft eigen energie!

Weet u hoeveel het voor u oplevert in de toekomst?

Slide background

Weert heeft eigen energie!

Wilt u zelf een bijdrage leveren aan het milieu?

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag? stel hem ons!

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij, stuur dan een e-mail met uw vraag aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Hoe kan ik mij aanmelden als lid?

Met het invullen van dit formulier meldt u zich aan als lid van WeertEnergie. Als lid ontvangt u de nieuwsbrief WeertEnergie, waarmee u op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen. Verder moet u lid zijn om deel te kunnen nemen / participeren in de verschillende duurzame projecten van WeertEnergie. 


Hoeveel kost het lidmaatschap?

Het lidmaatschap van WeertEnergie bedraagt € 20,- per jaar. Hiermee ondersteunt u de verdere ontwikkelingenen van WeertEnergie als vereniging en kunt u meedoen met alle projecten van WeertEnergie.


Hoe kan ik zien of ik mij al heb aangemeld?

Als u niet zeker weet of u zich heeft aangemeld, stuur dan even een e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met het verzoek om controle van inschrijving.


Waarom zou ik lid worden van WeertEnergie?

Wilt u een leefbare aarde achterlaten voor uw kind(eren) of kleinkind(eren)? Wilt u daadwerkelijk een bijdrage leveren aan het terugdringen van CO2? Of bent u op zoek naar alternatieve energiebronnen voor gasloos wonen? Dan is lid worden van WeertEnergie een goed idee. 

WeertEnergie is een energiecoöperatie, die zich inzet voor het opwekken en leveren van lokale groene stroom. Ook energiebesparen is een belangrijk onderdeel van WeertEnergie. WeertEnergie vindt het belangrijk dat een deel van de opbrengsten ten goede komt aan sociaal-maatschappelijke, duurzame projecten in de gemeente Weert (circulaire economie). WeertEnergie heeft geen winstoogmerk. De leden bepalen wat er gebeurt. Het bestuur bereikt beleidsstukken voor, maar de leden stemmen daarover.  

Verder wordt u als lid van WeertEnergie op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen via de nieuwsbrief WeertEnergie. 


Hoe kan ik mijn lidmaatschap opzeggen?

Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., waarin u aangeeft dat u uw lidmaatschap wilt opzeggen. 


Kan ik lid worden als ik geen energie wil afnemen?

U kunt altijd lid worden. Ook als u geen 100% groene energie uit Weert afneemt. 


Per wanneer kan ik energie afnemen bij WeertEnergie?

Vanaf 26 september 2018 kunt u 100% groene energie uit Weert afnemen bij WeertEnergie. De stroom is gegarandeerd groen en lokaal opgewekt. Op daken van kippenschuren op Altweerterheide wordt momenteel groene stroom opgewekt. In het voorjaar 2019 komen daar nog zonnepanelen op de grond bij. In totaal liggen er dan 3500 panelen in het zonnepark op Altweerterheide, die stroom opwekken voor 500 huishoudens.

De groene stroom van WeertEnergie kunt u afnemen van de landelijke energieleverancier Samen Om. Momenteel zijn 35 energiecoöperaties aangesloten bij Samen Om, waaronder WeertEnergie. Kijk voor meer informatie op https://samenom.nl/

Als uw huidige contract afloopt, is het een goed moment om over te stappen op groene Weerter stroom, via leverancier Samen Om. 

Informeer naar de mogelijkheden om overstappen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Klopt het dat WeertEnergie samenwerkt met Eneco?

Momenteel werken WeertEnergie en Eneco samen bij het project Windpark Weert: 3 windturbines langs de A2. De samenwerking met Eneco maakt het mogelijk om kennis en ervaringen uit te wisselen. In september 2018 is de gezamenlijke energiecoöperatie Nieuwe Energie Weert (N.E.W.) opgericht om nog meer samen op te trekken en een bijdrage te leveren aan de energietransitie van de gemeente Weert. 


Is de gemeente Weert betrokken bij WeertEnergie?

Met de gemeente is regelmatig overleg over de energietransitie. 


Zijn er nog andere partners of betrokken partijen?

WeertEnergie werkt nauw samen met andere energiecoöperaties in de regio. Weert is lid van: 

Verder is WeertEnergie verbonden met het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man in Weert en lid van de Limburgse Milieufederatie. Op landelijk niveau worden goede contacten onderhouden met Urgenda en Hier Opgewekt.