Aan de slag - december 2023

De afgelopen maand is naast het stroomlijnen van operationele zaken stroomlijnen, veel van mijn tijd en energie gaan zitten in de leerpunten van project Leveroysedijk en het afhandelen van openstaande zaken daarvan. Daarnaast is er een begin gemaakt met de werkzaamheden van Sjoerd Brentjes. Voor WeertEnergie maakt hij een voorstel om onze gegevensstructuren te (re-)organiseren.

Ook hebben ik mooie vorderingen gezien in de studiegroep Zon onder Wind om het plan op een andere manier dan voorheen haalbaar te maken. Hierbij gaat het voornamelijk om meer natuur- en landbouwinclusiviteit. Het blijft natuurlijk een uitdaging om dit plan ook financieel haalbaar te maken en ik zal er zeker in de komende tijd ook intensief mee bezig zijn.

Aan het eind van de maand hebben we nog een deepdive gehad met de door het kennisplatform georganiseerde Meeting local4local met onder anderen Samen Om en Energie Samen als aanwezige sprekers. Al met al zijn er diverse wijzigingen in de financiële gang van zaken die de controle en professionaliteit binnen de coöperatie verhogen en zorgen voor een betere structuur en archivering.

Deze en nog veel meer zaken worden nu opgestart en zal zijn beslag krijgen de komende maanden. Bij vragen of opmerkingen kom naar me toe, bel me en of mail me als je meer wilt weten. Het gaat in onze coöperatie om samenwerken en heldere communicatie is het allerbelangrijkste. De leden van onze coöperatie gaven op de ALV van aan dat verbetering van de transparantie uitermate belangrijk is en ik onderschrijf dit belang van harte.

We hebben deze keer ook een item aan de nieuwsbrief toegevoegd, waarbij een lid van WeertEnergie een artikel aandraagt vanuit de leden. Wil je iets melden, klim in de pen!

Daarnaast wil ik iedereen natuurlijk alvast een heel warm hart toedragen voor de komende feestdagen en de vrijwilligers die ons dagelijks komen ondersteunen enorm bedanken voor hun inzet.  

Eric Hulshof, operationeel directeur WeertEnergie

Image

Mijn WeertEnergie