Stroomlevering - zonnepark Leveroysedijk

Stroomlevering - zonnepark Leveroysedijk

Ons nieuwe zonnepark, gelegen tussen de Leveroysedijk en de Galgebergweg in Weert, is op zaterdag 21 oktober feestelijk geopend door wethouder Lizbeth Steinbach. Energiecoöperatie WeertEnergie levert de groene stroom via het net aan de klanten.

Die stroomlevering gebeurt met een zogenaamd zelfleveringscontract dat wij met Om | nieuwe energie hebben gesloten. Deze contractvorm betekent dat wij rechtstreek aan de EPEX markt leveren en dat OM | nieuwe energie onze dienstverlener is. De belangrijkste reden om hiervoor te kiezen is de mogelijkheid voor directe stroomlevering aan grote afnemers zoals de gemeente Weert en anderen. Aangezien onze kostprijs van stroom voor de komende jaren grotendeels onveranderd blijft, alleen het onderhoud is onderhevig aan inflatie, kunnen wij voor de gelijktijdigheid een vaste prijs vastleggen.

Deze prijs is niet afhankelijk van de prijs van fossiele brandstoffen als gas en olie. Het leidt tot financieel aantrekkelijke proposities voor beide partijen. De gelijktijdigheid van stroomafname en stroomproductie komt meestal op 35% van het stroomverbruik. Met de 5 miljoen kWh op jaarbasis lokaal opgewekte groene stroom kunnen we meerdere afnemers van dienst.

Image

Mijn WeertEnergie