Lid van het eerste uur - Mies van der Loo

Lid van het eerste uur - Mies van der Loo

In 2014 heb ik me aangemeld als lid van WeertEnergie. In de aanloop naar de oprichting en inrichting van de energiecoöperatie dacht en praatte ik mee. Ik deed mee in werkgroepjes: over hoe inwoners te betrekken bij nieuwe projecten en communicatieplannen, opstellen van statuten en huishoudelijk reglement, op de markt staan om mensen te stimuleren energie te besparen, isoleren, verduurzamen, lid te worden en groene stroom af te nemen.

Held WeertEnergie 2016

In 2014 waren wij bij de eersten leden die via WeertEnergie zonnepanelen op ons dak legden en daarmee qua elektriciteit energieneutraal werden. Voor het bestuur van WeertEnergie redenen om aan mij in 2016 de oorkonde Energieheld Weert in de categorie inwoners te overhandigen door wethouder Paul Sterk en Marjan Minnesma, directeur van de stichting Urgenda. Het was een stimulans door te gaan om anderen te motiveren stappen te zetten in verdere verduurzaming van hun woning.

Respect voor elkaar

Dankzij de grote verscheidenheid aan mensen die erin stapten konden we veel aan. De leden van de eerste jaren bouwden de coöperatie uit met het besef van de noodzaak van de energietransitie en duurzaamheid. We accepteerden verschillen in ieders kijk op zaken en voorkeuren hoe zaken aan te pakken. De uitdaging was om ondanks soms heftige discussies in en rond de ledenvergaderingen de communicatie op gang te houden.

Gruuëts

WeertEnergie staat op een fundament van groeiend onderling vertrouwen. Met leden die de handen ineenslaan en de wil hebben om de coöperatie te laten groeien met inzet van eigen tijd, geld, inspiratie en creativiteit. Daarom ben ik nu nog steeds trots hier deel van te mogen uitmaken. Daar mogen alle leden heel “Gruuëts” op zijn.

Ik ben en blijf lid van de coöperatie WeertEnergie zolang ik ervaar dat het ons gaat om het dienstbaar zijn aan de mensen van Weert en omstreken. Dat we daar open over praten en zichtbaar bijdragen aan het welzijn en welbevinden aan hen, die ervoor ons allen toe doen.

Met dank aan iedereen die meedoet, ons steunt en vooruit wil.

Mies van der Loo, lid van het eerste uur

Image

Mijn WeertEnergie