Bospop verduurzaamt verder met o.a. stroom van Weerter windmolens

Bospop verduurzaamt verder met o.a. stroom van Weerter windmolens

Met partner WeertEnergie heeft Bospop een volgende stap genomen in de verduurzaming van het festival. Bospop gebruikt groene stroom van Weerter bodem.

WeertEnergie levert deze lokaal opgewekte duurzame stroom vanuit het pas geopende Windpark Weert. Het windpark ligt langs de snelweg A2 en wekt naar verwachting jaarlijks 30.000 MWh aan groene stroom op. Dit staat gelijk aan het stroomverbruik van circa 10.000 huishoudens. Oftewel net iets minder dan de helft van alle huishoudens in Weert.

Verduurzaming

Het verduurzamen van Bospop was al een aantal jaren een grote wens van het festival. En in 2021 zijn de eerste echte stappen genomen om deze wens in vervulling te laten gaan. In eerste instantie door samen met lokale partners WTL Watertechniek Van Stratum, Nering Bögel en Mansvelt Kessels rondom het festivalterrein langs de A2 in Weert een grote ring in te graven waarbij vaste aansluitingen zijn gecreëerd voor water, (pers)riool en elektriciteit op Bospop.

WTL Watertechniek voor het aanleggen van de waterleidingen en het persriool, Van Stratum voor de totale engineering van de electra, Nering Bögel voor de ondersteuning bij de putten voor de permanente water- en stroomvoorzieningen en Mansvelt Kessels voor alle graafwerkzaamheden.

Vermindering waterverbruik en besparing diesel

De aanleg van de ring, zorgt ervoor dat ze het douchewater al tijdens de komende editie van het festival ook kunnen gebruiken om de toiletten mee door te spoelen. Hiermee verminderen ze het waterverbruik aanzienlijk en daarmee ook de ecologische voetafdruk van Bospop.
De aanleg van de stroomleidingen zorgen ook voor een duurzame stap vooruit: de veelgebruikte stroomaggregaten zijn dan overbodig. Ze besparen daarmee maar liefst 20.000 liter diesel per editie met als bijkomend gevolg een grote verlaging van de Co2 uitstoot.

Over Bospop

In 2022 viert Bospop het 40-jarige bestaan. Het festival al sinds de begindagen bezoekers van heinde en ver trekt. Inmiddels is Bospop uitgegroeid tot een meerdaags festival waar bezoekers drie dagen lang kunnen genieten van een keur aan muzikanten die hun sporen al lang en breed in de muziekwereld hebben verdiend. Op Bospop treden ruim 30 bands op, verdeeld over twee podia: het hoofd- en een tentpodium. Ook dit jaar is er een gezellige camping met de benodigde faciliteiten, een 24-uurs tent en een sfeervolle festivalmarkt. Op de website www.bospop.nl staat alle beschikbare informatie over het festival, de artiesten en de kampeermogelijkheden.

Image

Mijn WeertEnergie