Hamerstuk - december 2021

Hamerstuk - december 2021

Het loopt tegen het einde van het jaar. Een jaar, dat we ons als Coronajaar zullen herinneren. We gingen van teleurstelling naar hoop op normaal, naar weer een teleurstelling enzovoort. Corona heeft ook onze vereniging niet ongemoeid gelaten: ALV’s via zoom, geen scans door Warm Wonen in Weert, geen ledendag etc.

Maar er zijn ondanks dat ook successen te melden. Zoals de bouw van ons windpark, de plannen voor een nieuwe zonneweide (waar afgelopen week het groen licht van de gemeente voor is gekomen), nieuwe bestuursleden en coöperatieraadleden, de stimulerende discussies in het kennisplatform, de uitbouw van de relatie met de gemeente, die er recent toe heeft geleid dat we binnenkort de openbare gebouwen in Weert van onze eigen stroom gaan voorzien én vooral de groei van ons ledental naar boven de 400, waarmee aangetoond wordt dat we Weert echt iets te bieden hebben op gebied van groene energie.

Warm Wonen Winkel

Afgelopen week is de WarmWonenWinkel aan de Meikoel officieus van start gegaan. Het was behoorlijk wennen. We moeten nog veel verbeteren en inrichten, maar de eerste dagen waren positief. Zo hadden we genoeg vrijwilligers, gaf de gemeente een enorme support en de bezoekers die we hebben ontvangen waren zonder uitzondering vol complimenten. Ook geweldig dat mensen, die binnenliepen zich spontaan aanmeldden om mee te helpen als vrijwilliger. Ik ben ervan overtuigd dat de doelstelling van de winkel, meer naamsbekendheid en versterking van de onderlinge band binnen onze vereniging, gaat werken.

Windpark Weert

Het is bijzonder jammer, dat we door alle beperkende coronamaatregelen niets kunnen organiseren bij de molens. Wat daar gebeurd is zo indrukwekkend. Neem alleen al de kraan die meer dan 2x zo hoog is als de kerktoren. Onvoorstelbaar hoe op die hoogte vakmensen de wieken aan de krans vastmaken. Wieken die zelf al bijna net zo lang zijn als de kerktoren hoog is. Daar raakt iedereen van onder de indruk. Helaas kunnen we in deze tijd niets gezamenlijks organiseren, maar ik raad iedereen aan zelf eens een kijkje te gaan nemen op het viaduct van de Schoordijk! En anders zich aan te melden voor de virtuele rondleiding op 7 januari op de site van Windpark Weert.

 

Overdenking

Ik schrijf dit terwijl het buiten grijs en windstil is – geen goede dag voor groene energie – en premier Rutte die zo dadelijk weer een nieuwe lockdown afkondigt. Niet een situatie waar je opgewekt van wordt, maar… als ik dan denk aan alles wat we het afgelopen jaar allemaal samen hebben gedaan en al het moois dat we volgend jaar nog gaan doen, kan ik alleen maar grijnzen.

Ik wil namens het hele bestuur van WeertEnergie iedereen enorm bedanken voor het enthousiasme en de bijdrage in het afgelopen jaar. We hopen op dezelfde spirit en net zoveel support in 2022.

Ik wens jullie allen een goede Kerst en een prachtig begin van 2022.
Blijf zo veel mogelijk gezond.

Kees de Korver

Image

Mijn WeertEnergie