Financial close Windpark Weert

Financial close Windpark Weert

Na jaren van voorbereiding zijn op vrijdag 23 april de handtekeningen onder de Financieringscon-tracten voor de bouw van het Windpark Weert gezet. Hiermee kunnen alle benodigde opdrachten verleend worden en kan me tde realisatie van de drie windmolens langs de A2 bij Weert worden begonnen.

Met het bereiken van deze Financial Close gaan de energiecoöperatie WeertEnergie en Eneco met de Rabobank Weerterland en Cranendonck een financieel commitment aan. De totale kosten voor het realiseren van Windpark Weert bedragen ca € 15,5 miljoen. Van het in te brengen eigen vermogen dragen WeertEnergie en Eneco elk 50% bij. De bijdrage van WeertEnergie is mogelijk gemaakt met de verkoop van certificaten. Zodat ook de inwoners van Weert in het project kunnen participeren.

Peter Gloudi en Jan Scholts van Nieuwe Energie Weert en Geert Ardon van Eneco zijn blij met het bereiken van de Financial Close. “Waar we jaren naar toe hebben gewerkt, wordt nu werkelijkheid. Peter Gloudi vindt deze afsluitende handeling een kroon op zijn werk en neemt afscheid van heet laatste deel van WeertEnergie. Zijn taak wordt overgenomen door Kees de Korver. De Rabobank wordt vertegenwoordigd door Hans de Kinderen, Hans Leijten en Hans Ketelaars.

De duurzaam opgewekte stroom, naar verwachting 30.000 MWH, is goed voor ca 11.000 huishou-dens. Deze stroom kan worden afgenomen via WeertEnergiellOm en Eneco. Zelf duurzame energie opwekken en lokaal leveren.

Image

Mijn WeertEnergie