Energiemarkt&Pitches

Energiemark&Pitches

Vanaf 13.00 uur druppelden de eerste bezoekers van de Energiemarkt&Pitches binnen bij het Natuur- en Milieucentrum Weert. Zij konden zich laten informeren over zonnepanelen bij SCX Solar uit Someren, over isolatie bij Isosfeer Weert, over overstappen op 100% groene stroom uit de buurt bij Om | nieuwe én bij WeertEnergie een quickscan laten maken. Buiten op de parkeerplaats stonden twee elektrische auto’s van de Heurkens Group.

Pitches/presentaties

Tegelijkertijd konden de mensen aanschuiven bij een viertal lezingen. Peter Ramaekers ging dieper in op de onmisbare rol van waterstof bij de energietransitie. Thijs Mackus vertelde over zijn motivatie en het proces om een duurzaam huis te bouwen. Bart Schmitz van de Heurkens Group liet in zijn presentatie een kostenplaatje van het gebruik van een benzineauto en elektrische auto zien. Ook vertelde hij over de trend van deelauto’s. Delen van elektrische auto’s. Ton Jacobs van SCX Solar liet het verschil zien tussen zonnepanelen op en in het dak. Voor de kinderen was er een circuit uitgezet met vijf eenvoudige energie-opdrachten.

Ongeveer tachtig mensen hebben op 1 maart de Energiemarkt&Pitches bezocht. Twintig kinderen deden mee met het Energiecircuit.

Terug naar de nieuwsbrief februari/maart 2020

Image

Mijn WeertEnergie