Hamerstuk

In deze maandelijkse rubriek doet Peter Gloudi, onze voorzitter, op persoonlijke titel een boekje open over het reilen en zeilen van onze coöperatie. Zo wordt iedereen op de hoogte gehouden van wat er speelt.

De maand februari deed zijn naam als regenmaand meer dan eer aan. De natste ooit gemeten. En weer geen winter. Maar gelukkig zijn we niet afhankelijk van het weer, alhoewel wat meer zon natuurlijk goed is voor onze coöperatieve portemonnee.

Algemene Ledenvergadering

De gestarte projecten vorderen gestaag en we zullen daar in onze Algemene LedenVergadering van 10 maart a.s. verslag van doen. Warm Wonen in Weert krijgt nieuw leven en samen met een bedrijf willen we een uniek zonnedak in Weert realiseren waar de inwoners met een smalle beurs profijt van hebben. Dit uiteraard in samenwerking met de gemeente. Als leden zal eenieder zijn mening daarover kunnen geven in de ALV.

Conceptstatuten

Ook willen we de conceptstatuten voorleggen. Ze liggen momenteel nog bij onze jurist, maar we willen als bestuur toch peilen of de leden zich kunnen vinden in de wijzigingsvoorstellen. Er zijn eigenlijk drie wijzigingen t.o.v. de vorige statuten. Allereerst willen we nu ook raadsleden toelaten tot het bestuur. Dat is in een eerdere ALV besloten, maar nog niet in de statuten verwerkt. Ook willen we de kapitaalleden in de statuten vervangen door certificaathouders. Deze groep leden investeren in de coöperatie. We kennen geen kapitaalleden zoals in het begin (2013) door het toenmalige bestuur was voorzien. Tenslotte moeten we enkele passages aanpassen met betrekking tot het besturen van de Holding b.v. . Deze uitvoeringsorganisatie moet onlosmakelijk verbonden zijn met de coöperatie op zo’n manier dat de leden ook hierover hun zegje kunnen doen.

Opslag zonnepark Altweerterheide

Het batterijproject loopt ten einde (juni van dit jaar) en dan zullen de resultaten bekend zijn van hoe je zo’n batterij het beste kunt inzetten (op welke manier levert die het meeste op). De andere partners in het project (TNO, SOltronergy en Scholt Energy) zijn druk aan het testen en rekenen. Maar er is een nieuwe partij bij: Enpuls, een dochter van Enexis. Zij wilden onze batterij gebruiken om te kijken of ze hiermee pieken in het net kunnen opvangen. We hebben als bestuur een contract met ze getekend dat ons in ieder geval 10.000 euro gaat opleveren. Toch mooi als je zo’n proefopstelling hebt.

Wisselingen in bestuur/coöperatieraad

We zullen als bestuur veel informatie geven over onze projecten tijdens de ALV. Maar niet alles is in deze maand van een leien dakje gelopen. Twee bestuursleden (Karin en Mathias) hebben hun bestuursfunctie opgezegd. Karin gaat zich optimaal inspannen voor het projectbureau en Mathias heeft geconcludeerd dat zijn werk als voorbereider van allerlei procedures en beschrijvingen er nu op zit. Hij wil wel nog als adviseur optreden. Ook in de Coöperatieraad staan allerlei wisselingen in de planning. Naar het er nu naar uitziet zoeken we op korte termijn tenminste nog één bestuurslid en twee leden voor de Coöperatieraad. Als iemand interesse heeft dan kan die contact opnemen met Mart Breij, die zich beschikbaar heeft gesteld als secretaris ad interim (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Vacature directeur exploitatie projecten

De vacature voor de directeur van de holding is inmiddels ook extern geopend. Ik ben benieuwd wie onze coöperatie komt versterken. Toch een mooi vooruitzicht. Laat de lente maar komen.

Peter Gloudi

Terug naar nieuwsbrief februari/maart 2020

Image

Mijn WeertEnergie