Feestelijke opening Zonnepark Altweerterheide

Het is zover! Op vrijdag 31 mei 2019 wordt het Zonnepark Altweerterheide aan de Bocholterweg 81 in Altweerterheide feestelijk geopend. Namens het college van B&W van de gemeente Weert zal wethouder Geert Gabriëls de openingshandeling verrichten.

Zonnepark met batterijopslag
Zonnepark Altweerterheide is een coöperatief park met batterijopslag, dat als voorbeeld dient voor andere burgerinitiatieven in Nederland. Het bestaat uit 6.500 zonnepanelen op de grond en op de daken van de ernaast gelegen schuren, die 100% lokale groene stroom leveren aan 400 huishoudens per jaar. Daarnaast is op het park een batterijopslagsysteem geplaatst dat er niet alleen voor zorgt dat de stroomtoevoer op het elektriciteitsnet stabiliseert, maar ook dat met de opgewekte stroom gehandeld kan worden.

Praktische info
Je bent vanaf 10.00 uur welkom op het sportpark Op Den Das, aan de Bocholterweg 89, 6006 TL Altweerterheide. Daar staat koffie en vlaai klaar. Het Zonnepark Altweerterheide ligt naast het sportpark, aan de Bocholterweg 81. Om 10.30 uur begint het officiële programma op Zonnepark Altweerterheide.

Vooraf aanmelden (vóór 27 mei 2019) is verplicht en kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Tot ziens op 31 mei 2019!

Image

Mijn WeertEnergie