Rust- en Infoplek Zonnepark Altweerterheide

Rust- en Infoplek Zonnepark Altweerterheide

Het bestuur staat positief tegenover het voorstel om aan de wegkant van het zonnepark Altweerterheide een rust- en infoplek te maken. Voor graaf- en metselwerk zoekt WeertEnergie enthousiaste leden die het leuk vinden om met een aantal mensen de handen uit de mouwen te steken. Samen maken we het verschil!

Plek met uitstraling

Eyecatcher wordt het vrolijke, duurzame kunstwerk, gemaakt door de leerlingen van basisschool St. Jozef Altweerterheide. Verder moet de plek uitnodigen om in alle rust het kunstwerk te bekijken en informatie over het zonnepark te krijgen. Vandaar dat er een picknicktafel, bank en informatiebord bij komen te staan. Allemaal gemaakt van hout en vervaardigd door vrijwilligers van de stichting Weerterlandhout.

Mozaïeken kunstwerk

Het kunstwerk krijgt de vorm van een zonnepaneel en is bekleed met duizenden mozaïeken steentjes. Kunstenares Inge de Monte heeft de toekomsttekeningen van de kinderen geabstraheerd en in panelen van 30x40 cm onderverdeeld. Onder leiding van de kunstenares hebben de leerlingen op school 24 paneeltjes volgeplakt met mozaïeken steentjes. Deze paneeltjes worden op een betonnen mal bevestigd. Vervolgens wordt de mal op een gemetseld blok gezet en verankerd in de grond. Ook worden de tekeningen van de kinderen over de toekomst in het kunstwerk verstopt. Als een soort tijdcapsule, die na ca. 15 jaar weer opengaat. Zijn dan alle toekomstbeelden van de kinderen uitgekomen?

Informatiebord


Op het informatiebord kunnen bezoekers straks achtergrondinformatie over het Zonnepark Altweerterheide lezen. In het bord komt ook een scherm met daarop de actuele waarden van de opbrengst van de zonnepanelen.

Infobord ParkDeWeijer

Oproep


Vind je het leuk om samen met anderen de handen uit de mouwen te steken? Fysiek een bijdrage te leveren aan het zonnepark Altweerterheide? Of wellicht ben je handig met metselen of ken je iemand die heel handig is? Laat het ons weten door een mailtje te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Image

Mijn WeertEnergie