Zon op Dak

Met zonnepanelen op het dak, verduurzaam je jouw onderneming en het levert je financieel wat op. Veel ondernemers willen wel, maar komen er niet aan toe. We maken het bedrijven in Weert zo makkelijk mogelijk om te kiezen voor zonnepanelen.

"Het aantal onbenutte daken is enorm. Ons streven is om 12 hectare zonnepanelen op bedrijfsdaken in de gemeente Weert te leggen."

 

Werkwijze

We stellen een business plan op, dat antwoord geeft op de volgende vragen:

  • Hoeveel zonnepanelen heb je nodig?
  • Welke panelen?
  • Hoe komen ze op het dak van je bedrijf te liggen?
  • Wat zijn de kosten?
  • En niet onbelangrijk in hoeveel tijd verdien je de investering terug?

Het opstellen van de businesscase doen we samen met het bedrijf Soltronergy uit Roermond. Zij hebben jarenlange ervaring in het operationeel maken van duurzame energie-installaties en het opstellen van businesscases.

Zodra alles naar wens is, kan de installatie worden gerealiseerd en profiteer je zo snel mogelijk van de zonnepanelen op je dak.

Over ons

Over ons

Wij zijn Hidde van Beek en Jens Gort. We zijn afgestudeerd in Substainable Innovation aan de TU/e en vervolgens aan de slag gegaan met het project Zon op Dak in Weert. Dit project past goed bij onze motivatie. Vanuit onze onafhankelijke positie willen we een zo impactvol mogelijke bijdrage leveren aan de energietransitie.

Zon op Dak is een project van de energiecoöperatie WeertEnergie. Deze coöperatie is opgericht in 2013 vanuit een burgerinitiatief en heeft geen winstoogmerk.

WeertEnergie wekt lokaal duurzame energie op met het zonnepark Altweerterheide met buurtbatterij, Windpark Weert en zonnepark Leveroysedijk. Verder stimuleert ze energiebesparing via het project Warm Wonen in Weert.

Jens Gort en Hidde van Beek

 
Partners

Partners

Wij werken nauw samen met vier partners. Dat zijn: Soltronergy, Solarge, Rabobank BITL en Parkmanagement Weert. Allemaal toppers op hun gebied en bereid tot samenwerking en vernieuwing.

Soltronergy: 20 jaar toonaangevende expertise


Soltronergy is een kleinschalig bedrijf en gevestigd in Roermond. Twintig jaar geleden zagen Bert ten Haaf en Ruud van den Voort de enorme mogelijkheden van zonne-energie en specialiseerden zich om rendabele zonnesystemen te ontwerpen en te implementeren. Ze zijn niet alleen betrokken bij traditionele projecten, maar omarmen ook nieuwe ontwikkelingen. Samen met partners zoals Solarge verkennen ze de grenzen. Een voorbeeld hiervan zijn de lichtgewicht zonnepanelen op onverwachte locaties. Hun expertise en innovatiedrang heeft zelfs geleid tot mede-auteurschap van het Handboek Zonne-energie (uitgave 2022).

Solarge: Innovatie die de wereld verandert

Solarge gaat verder waar conventionele zonnepanelen zijn gestopt. Ze zijn gevestigd in Weert en   maken in eigenhuis lichtgewicht en flexibelle zonnepanelen, die overal passen met indrukwekkende prestaties. De zonnepanelen worden geproduceerd met een lage CO2-uitstoot en zijn vrij van PFAS. Bovendien zijn ze volledig recyclebaar, zodat alle grondstoffen opnieuw kunnen worden gebruikt. Ze versnellen niet alleen de energietransitie, maar maken die ook duurzaam.

 

Rabobank Business Innovatie Team Limburg


Het Rabobank Business Innovatie Team Limburg heeft alle kennis en specialisme in huis om de ondernemer te helpen verduurzamen. Met medewerkers gespecialiseerd in de energietransitie en duurzaam ondernemen, is de Rabobank in staat iedere ondernemer te helpen wat betreft het financiële plaatje.

Parkmanagement Weert

 
Gelieve alle verplichte velden in te vullen!
Gelieve alle verplichte velden in te vullen!
Gelieve alle verplichte velden in te vullen!

Contactgegevens

Zon op Dak 
Huub Nouwen - projectleider ZonOpDak en lid Kennisplatform WeertEnergie
tel. 06 - 5515 4980
huub.nouwen@weertenergie.nl
 
Postadres 
Meikoel 3
6001 EE Weert 
Image

Mijn WeertEnergie