Klik hier om deze nieuwsbrief online te bekijken |  Bezoek onze website

Nieuwsbrief WeertEnergie augustus 2018

foto1a-700

Start Collectieve Zonnepark op Altweerterheide

WeertEnergie is begonnen met het realiseren van het eerste collectieve zonnepark op Altweerterheide. Het zonnepark bestaat uit zo’n zes duizend zonnepanelen en is tot stand gekomen mede door de inzet van betrokken inwoners in de gemeente Weert. Het zonnepark levert lokaal opgewekte groene stroom op voor en door de inwoners van Weert.

Lees verder


Foto1b-700

Bonusactie voor leden

Wie herinnert zich niet de aanbrengpremie wanneer je als abonnee van de krant of tijdschrift een nieuw lid aanbracht. Soms was dat een lepeltje, soms een tegoedbon, maar meestal kwam dit neer op een korting op je eigen abonnement of een daadwerkelijk geldbedrag.

Lees verder


Foto2-700

Inspraakprocedure Windpark Weert is gestart

De gemeente Weert heeft het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpvergunning voor Windpark Weert afgerond en gepubliceerd. Dat betekent dat voor de ontwikkeling van Windpark Weert de periode van inspraak is aangebroken. U kunt uw zienswijze over Windpark Weert indienen bij de gemeente Weert.

Lees verder


foto3-700

Jubileumfeest WeertEnergie

Gezellig druk was het op de ledendag van 7 juli, die in het teken stond van het vijfjarig jubileum van WeertEnergie. In restaurant Elisabeth ’s Hof in Haelen benadrukte Har Geenen (Leudal Energie) het belang om samen te werken met de verschillende coöperaties in Midden-Limburg om de energietransitie te realiseren. Samen sta je sterker.

Lees verder


Foto4-700

5 jaar WeertEnergie

Al vijf jaar timmert WeertEnergie aan de weg als het gaat om de energietransitie in de gemeente Weert. Lag het accent in de beginjaren vooral op vergaderen en mensen bewustmaken van alternatieve energiebronnen. Nu begint de tijd van oogsten.

Lees verder


Foto5

Bestuur krijgt versterking

Meerdere leden van WeertEnergie hebben zich aangemeld om een bijdrage te leveren aan het bestuur. Niet als bestuurslid, maar ter ondersteuning. We zijn blij dat Angela Bergs, Mies van der Loo, Johan Stultiens, Paul Emans, Mathias Last en Ellen Litjens tijd en energie in WeertEnergie willen steken. Er is een aantal bijeenkomsten geweest om kennis met elkaar te maken en te kijken waar iemands kwaliteiten en voorkeuren liggen.

Lees verder


foto6-700

Online Content Campagne

De maanden mei en juni heeft WeertEnergie een online content campagne op Facebook en LinkedIn laten uitvoeren door het communicatiebureau Communiteers uit Helmond.

Lees verder


Klik hier om u af te melden van deze Nieuwsbrief
Denk aan het milieu voordat u deze e-mail print!