Klik hier om deze nieuwsbrief online te bekijken |  Bezoek onze website

Nieuwsbrief december 2017

foto1zonnepark700

Bijeenkomst 19 dec. ‘Investeer in zonnepark Weert’

Wilt u weten hoe u kunt participeren in het nog aan te leggen zonnepark in de gemeente Weert? De burgercoöperatie WeertEnergie houdt op dinsdag 19 december een informatieve bijeenkomst over het investeren in het zonnepark Weert.

Lees verder


foto2FransvanTuel700

In gesprek met energiecoach Frans van Tuel

“Ik ben ervan overtuigd dat als iedereen iets doet, we samen een substantiële bijdrage kunnen leveren aan het tegengaan van global warming. Met inzet van onze kennis en middelen kunnen we daadwerkelijk het verschil maken.” Aan het woord is Frans van Tuel, een van de energiecoaches van Weert Energie.

Lees verder


Bijeenkomst 7 december:
‘Warmteverlies woning en verwarmen zonder gas’

Duurzame%20energieleveranciers%202017

Nu het buiten kouder wordt, is het fijn als het binnenshuis lekker warm is en de energierekening niet omhoog schiet. WeertEnergie houdt samen met de Gemeente op donderdag 7 december een informatieavond over het voorkomen van warmteverlies én het verwarmen zonder gas. De avond begint om 19.30 uur in het gemeenschapshuis De Zaal aan de Mariastraat 1 in Stramproy. De Zaal is vanaf 19.00 uur open.

Lees verder


foto3warmtescans

Laat een warmtescan maken van uw woning

Heeft u als particulier nog geen warmtescan van uw woning, maar wilt u die wel graag hebben? Dan is dit uw kans. In het kader van het Europese interregionale project See2do zal komende winter opnieuw een auto door de straten van de gemeente Weert rijden. Dat gebeurt in de wijken Biest, Groenewoud en Leuken.

Lees verder


Aankondiging algemene ledenvergadering

Op donderdag 14 december 2017 bent u van harte welkom op de algemene ledenvergadering van WeertEnergie. Aan bod komen onder andere de volgende punten:

foto6vacatureambtelijksecretaris

Vacature ambtelijk secretaris

Het bestuur van WeertEnergie is op zoek naar een ambtelijk secretaris die hen administratief kan ondersteunen. Het is een nieuwe functie en die zal ook in overeenstemming met de vaardigheden en mogelijkheden van kandidaten nader kunnen worden ingevuld. De kandidaat moet bedreven zijn in het werken met computerprogramma’s en beschikt over goede communicatieve vaardigheden, die passen bij een coöperatieve organisatie.

Lees verder


Welke energiebedrijven zijn duurzaam,
en wie zijn de grootste vervuilers?

WeertEnergie is aangesloten bij OM én die behoort volgens het nieuwste onderzoek naar duurzaamheid van Nederlandse stroomleveranciers 2017 tot één van dé duurzaamste energieleveranciers in Nederland. OM is het grootste energiecollectief van Nederland, waarin zo’n 35 lokale en ambitieuze energiecoöperaties uit heel Nederland zich hebben verenigd met het doel om Nederland te verduurzamen en een bijdrage te leveren aan een beter milieu.

Lees verder


foto8bestuursledengezocht

Bestuursleden gevraagd

Het bestuur van WeertEnergie is nog steeds op zoek naar kandidaten om zitting te nemen in het bestuur van onze coöperatie. Sinds de oprichting is het ons slechts eenmaal gelukt om een voltallig bestuur van vijf leden te krijgen. Bestuurswerk kost tijd, dat is niet te ontkennen, maar je krijgt er veel voor terug en je bepaalt uiteindelijk zelf hoe veel tijd je erin wilt steken.

Lees verder

Klik hier om u af te melden van deze Nieuwbrief | Denk aan het milieu voordat u deze e-mail print!