blaadjes

Slide background

Weert heeft eigen energie!

Gaat u ook eigen duurzame energie gebruiken?

Slide background

Weert heeft eigen energie!

Gaat u ook eigen duurzame energie gebruiken?

Slide background

Weert heeft eigen energie!

Weet u hoeveel het voor u oplevert in de toekomst?

Slide background

Weert heeft eigen energie!

Wilt u zelf een bijdrage leveren aan het milieu?

NMC zoekt vrijwilligers

foto6 vrijwilligersNMCWeertEnergie is gehuisvestigd in het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man in Weert (NMC). We zijn onderdeel van de ‘groene’ verenigingen en organisaties die gebruikmaken van de faciliteiten van het NMC. Net als WeertEnergie kan het NMC vrijwilligers goed gebruiken. Hieronder een oproep.

Het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man en haar directe omgeving biedt veel mogelijkheden voor allerlei activiteiten. Daarbij zijn heel veel vrijwilligers actief. Zonder de enthousiaste en deskundige inzet van deze vrijwilligers zou het centrum niet kunnen draaien. Op dit moment zijn bijna honderd vrijwilligers actief op allerhand gebied. Zo wordt de bijenhal, natuur- en stenentuin ingericht en onderhouden door vrijwilligers, verzorgen zij in het weekend de baliedienst, ontwerpen zij lesmaterialen, bereiden vrijwilligers de lessen voor en begeleiden zij de leerlingen bij de uitvoering van de lessen. Verder worden ook de excursies, wandelingen, lezingen, de natuurbibliotheek, wisseltentoonstellingen en de website door vrijwilligers verzorgd.

Het NMC kan versterking gebruiken op vele terreinen:

  • gastvrouw/gastheer; om met name in de weekenden het gebouw voor publiek open te stellen
  • (school)gidsen; om educatieve projecten uit te werken en wandelingen te begeleiden
  • tentoonstellingscommissie; nieuwe tentoonstellingen plannen en plaatsen
  • materiaalbeheer
  • tuinonderhoud

Voel je enige verbondenheid met alles wat met natuur en milieu heeft te maken, kom dan eens praten over eventueel vrijwilligerswerk in en rond het NMC. Je hoeft geen verstand te hebben van alles wat met de natuur heeft te maken. Al doende leer je veel en natuurlijk krijg je ondersteuning. De huidige vrijwilligers vinden hun werk erg boeiend en het levert hen vele sociale contacten op. Uit dankbaarheid voor het vele werk organiseert het NMC jaarlijks een leuke dag voor vrijwilligers om ze te waarderen en te belonen voor hun inzet. Heb je interesse? Vul dan hier het aanmeldformulier in.

Terug naar onze Nieuwsbrief 2019-01