blaadjes

Slide background

Weert heeft eigen energie!

Gaat u ook eigen duurzame energie gebruiken?

Slide background

Weert heeft eigen energie!

Gaat u ook eigen duurzame energie gebruiken?

Slide background

Weert heeft eigen energie!

Weet u hoeveel het voor u oplevert in de toekomst?

Slide background

Weert heeft eigen energie!

Wilt u zelf een bijdrage leveren aan het milieu?

Dialoog over Energietransitie - 19 november 2018

DUS Weert organiseert op maandag 19 november een bijeenkomst over de Energietransitie en wat de energietransitie betekent voor de inwoners van Weert?

De volgende sprekers zijn uitgenodigd:

  • wethouder Geert Gabriëls. Hij belicht de rol van de overheid bij de transitie. 
  • Peter Gloudi, voorzitter van WeertEnergie. Hij gaat in op de energietransitie en lokaal opgewekte groene stroom. Wat levert het op?  
  • Ger Verstegen, directeur van Wonen Limburg in Weert. Hij vertelt over de opgave waar Wonen Limburg voor staat.

Peter Ramaekers legt vervolgens uit wat een dialoog is en hoe de avond in elkaar steekt. Tijdens de dialoog komen de volgende vragen aan bod: Hoe kunnen de inwoners van Weert geholpen worden bij de overgang van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen? Hoe kan de grote ongerustheid worden weggenomen? Wat is de rol van de lokale overheid? Er zal nadrukkelijk niet gepraat worden over de wenselijkheid van de transitie of over technische onderwerpen!

Met energietransitie wordt bedoeld het beleidsdoel van de internationale gemeenschap, neergelegd in het Klimaatakkoord van Parijs in 2015, om van fossiele brandstoffen over te stappen naar volledig duurzame energiebronnen zoals zonne-, en windenergie om zo de CO2-uitstoot te verminderen (bron: wikipedia).

Iedereen is welkom op maandag 19 november in Buurthuis Fatima aan de Nieuwstraat. De bijeenkomst start om 19.00 uur, is vrij toegankelijk en duurt tot 21.00 uur. Opgave via een e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..