blaadjes

Slide background

Weert heeft eigen energie!

Gaat u ook eigen duurzame energie gebruiken?

Slide background

Weert heeft eigen energie!

Gaat u ook eigen duurzame energie gebruiken?

Slide background

Weert heeft eigen energie!

Weet u hoeveel het voor u oplevert in de toekomst?

Slide background

Weert heeft eigen energie!

Wilt u zelf een bijdrage leveren aan het milieu?

Bijeenkomst 'Investeer in groene Weerter energiebronnen' - 7 november 2018

Nu is het moment daar om uw geld op een duurzame manier te beleggen in lokale groene energiebronnen én te profiteren van een hoger rendement dan u momenteel op uw bankrekening krijgt. Laat u informeren tijdens de bijeenkomst van WeertEnergie op woensdag 7 november om 20.00 uur in Brasserie-Hotel ‘Antje van de Statie’. 

WeertEnergie heeft in januari 2018, tijdens een bijeenkomst bij ‘Antje van de Statie’ een vraag uitgezet bij haar leden om te helpen bij de financiële dekking van de Ontwikkelingskosten voor het Zonnepark op Altweerterheide en het Windpark langs de A2. Binnen twee weken slaagden wij erin om € 115.000,- op te halen bij onze leden.

Wij hebben toen aangegeven dat WeertEnergie voor het Windpark maar 25 % van de Ontwikkelingskosten bijeen moest brengen, terwijl het restant voor 50 % door ENECO (onze ontwikkelingspartner) en 25 % door de provincie Limburg zou worden opgebracht. Met name de 25 % vanuit de provincie Limburg in de vorm van een lening zou WeertEnergie in staat stellen met bescheiden middelen toch voor de helft van de ontwikkelingskosten (in totaal begroot op ca. € 300.000,-) garant te staan.

Echter de ervaring heeft geleerd dat aan deze lening vanuit de provincie Limburg dermate eisen werden gesteld richting: een jaarlijkse accountantscontrole (natuurlijk normaal, maar voor WeertEnergie wel een forse kostenpost) en daarnaast ook nog een forse rentepost van ruim 8 % per jaar, dat we hebben besloten vooralsnog af te zien van het aanvragen van deze lening en wederom een beroep te doen op onze leden.

Daarom organiseren we weer een bijeenkomst om voor een tweede keer bij onze leden € 75.000,-  aan Risicodragend vermogen op te halen, waarbij de hoogte van de risicovraag beduidend lager is geworden. Immers, intussen is de bouwvergunning verleend en zou normaliter niets ons meer kunnen weerhouden deze turbines te plaatsen.


Daarom gaan we voor een risicovergoeding van 10 %, welke tegelijkertijd met de ingelegde gelden wordt terugbetaald bij financial close van het Windpark. Wij verwachten nog steeds dat dit in het eerste kwartaal 2020 zal gebeuren. De gelden hebben we medio november 2018 nodig.

Kom naar de bijeenkomst op woensdag 7 november om 20.00 uur bij Brasserie-Hotel ‘Antje van de Statie’ aan het Stationsplein 1 in Weert en doe iets goed met uw welverdiende geld. Neem gerust uw vrienden, familie of kennissen mee. Graag van tevoren aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  

investeer in energie.