blaadjes

Slide background

Weert heeft eigen energie!

Gaat u ook eigen duurzame energie gebruiken?

Slide background

Weert heeft eigen energie!

Gaat u ook eigen duurzame energie gebruiken?

Slide background

Weert heeft eigen energie!

Weet u hoeveel het voor u oplevert in de toekomst?

Slide background

Weert heeft eigen energie!

Wilt u zelf een bijdrage leveren aan het milieu?

Samenwerking NMC

Vanaf 1 maart 2015 zal de Coöperatieve Vereniging WeertEnergie gebruik kunnen maken van het Natuur- en MilieuCentrum als vergaderlocatie en tentoonstellingsruimte. Dit heeft het bestuur van de Stichting NME op verzoek van WeertEnergie bekrachtigd. Door de samenwerking kunnen voorlichting en educatie rondom duurzame energie en energiebesparing goed opgezet worden voor de inwoners en leerlingen van Weert e.o. Zo zetten beide organisaties zich samen met de Gemeente Weert in om een Energieloket (digitaal en fysiek) op te zetten waar inwoners met vragen terecht kunnen. WeertEnergie zal het centrum ook gebruiken om een aantal informatieavonden en lezingen te organiseren.

“Het samenwerken past helemaal in de ambities van WeertEnergie en brengt een duurzaam Weert een stap dichterbij”, aldus Peter Gloudi, voorzitter van WeertEnergie. “Duurzame energievoorziening en energiebesparing maken een belangrijk deel uit van het duurzaamheidbeleid van de gemeente Weert. Wij hopen door onze samenwerking hier een positieve bijdrage aan te kunnen leveren.”

“Wij hebben als Stichting NME de taak om onderdak te bieden aan alle niet-commerciële groene en duurzame organisaties in het centrum. Van daaruit kunnen we dan educatieve projecten opzetten en tentoonstellingen organiseren rond thema’s die binnen die organisaties spelen. Wij willen nog steeds het duurzaamheidknooppunt vormen waar alle inwoners van Weert e.o. terecht kunnen met hun vragen. Deze samenwerking brengt ook duurzame energie binnen ons scala aan mogelijkheden”, aldus Pim Sluijter, voorzitter van het NME.