blaadjes

Slide background

Weert heeft eigen energie!

Gaat u ook eigen duurzame energie gebruiken?

Slide background

Weert heeft eigen energie!

Gaat u ook eigen duurzame energie gebruiken?

Slide background

Weert heeft eigen energie!

Weet u hoeveel het voor u oplevert in de toekomst?

Slide background

Weert heeft eigen energie!

Wilt u zelf een bijdrage leveren aan het milieu?

Initiatiefnemers en organisaties

Onderstaande partijen ondersteunen/werken samen aan de oprichting van WeertEnergie als coöperatieve vereniging:

D66 Land van Weert

Wij ondersteunen het initiatief omdat het uitgaat van de kracht en het initiatief van de inwoners van Weert om invulling te geven aan de vraag naar duurzame energie tegen een betaalbare prijs.

Vincent van Brussel

Gemeente Weert

Wij ondersteunen het initiatief omdat duurzaamheid iets is van ons allemaal en juist dat centraal staat bij WeertEnergie. Een coöperatie is een manier om invulling te geven aan energielevering en -productie voor en door de lokale gemeenschap. Als de coöperatie WeertEnergie er in slaagt om hun ideeën werkelijkheid te maken, is dat een mooie stap naar een nog duurzamer Weert.
Wethouder Harry Coolen

Groen Weert

Wij ondersteunen het initiatief omdat alle inwoners van onze gemeente belang hebben in een duurzame energieopwekking die garant staat voor een aantrekkelijke woonomgeving. In de toekomst zal ook de onafhankelijkheid van duistere energieopwekkers steeds belangrijker worden.
Frans Goossens

Marjolijn van der Velde

Ik doe mee omdat de huidige samenleving teveel gericht is op concurrentie en steeds groter worden. Ik wil graag samenwerken mét en zelf verantwoordelijk zijn vóór mijn eigen leefomgeving. Vooral de betrokkenheid bij elkaar is wat op de lange duur onmisbaar zal blijken.

Natuur en milieu centrum De Ijzeren Man

Notariskantoor Veugen

Kandidaat notaris Angelique Koning-Tijsen

Jac Verstappen voor het beschikbaar stellen van zijn foto's van de natuur rond Weert.

Peter Gloudi

Ik doe mee omdat locale initiatieven op het gebied van duurzaamheid onze omgeving beetje bij beetje kunnen veranderen en we weer zelf de regie kunnen gaan voeren over onze energie, voedsel, zorg en sociale voorzieningen. Vanuit locale initiatieven moet de verandering komen. Politiek moet daarbij ondersteunen. Locale initiatieven houden ons de spiegel voor die ons doet inzien waar we mee bezig waren, mee bezig zijn en vooral waar we ons mee bezig moeten houden, willen we toekomstige generaties vergelijkbare keuzemogelijkheden bieden als die van ons voor de inrichting van hun leven.

Peter Ramaekers

Ik doe mee omdat ik ervan overtuigd ben dat initiatieven op het gebied van duurzaamheid locaal moeten beginnen om de beste kansen te hebben. De verantwoordelijkheid die wij met zijn allen hebben om de aarde leefbaar te houden voor de volgende generaties is voor mij een grote drijfveer. Daar wil ik mijn steentje aan bijdragen: zelf actie nemen voor veranderingen is volgens mij een voorwaarde om iets met succes van de grond te krijgen. Ik ben er in mijn eigen woonomgeving al mee begonnen (zelf elektriciteit opwekken, en energiebesparing realiseren).

Piet Loomans
SP Weert

Wij ondersteunen het initiatief omdat de SP staat voor kleinschaligheid, de menselijke maat en duurzaamheid. Lokaal is de schaal van de toekomst, lokale initiatieven van onderop moeten ondersteund en zelfs aangemoedigd worden. Dat kunnen initiatieven zijn op het gebied van zorg, welzijn, veiligheid maar ook op het gebied van energie waar WeertEnergie een schoolvoorbeeld van is. Duurzame lokale energie zorgt voor een beter milieu, minder afhankelijkheid van de energiegiganten en een sterker georganiseerde samenleving!

Jeroen Goubet (fractie voorzitter SP Weert)

VMBO school Het Kwadrant Weert

Wij ondersteunen het initiatief omdat zeker het onderwijs alle belang heeft bij duurzaamheid en betaalbaarheid

Directeur Jan Mueters
Weert Lokaal

Wij ondersteunen het initiatief omdat het exact aansluit op onze doelen als lokale partij. Inwoners van Weert pakken hun eigen problemen aan en kijken verder. De koppeling van het produceren en aanbieden van duurzame energie om daaruit andere wijkgebonden duurzame projecten op te starten of te financieren, spreekt ons dan ook aan. Ook de openheid van de organisatie past in het duurzaamheidbeleid dat Weert Lokaal ziet zitten. De combinatie van zelforganiserend vermogen met een duurzaam,sociaal beleid vanuit de gemeente levert de inwoners van Weert voordeel op in hun eigen leefomgeving. En daar gaat het om.