Onze eigen zonne-energie

WeertEnergie ziet de toekomst zonnig in en wil in Weert verschillende zonneparken en zondaken realiseren. Zonnepark Altweerterheide is als eerste gerealiseerd. Vanaf medio 2019 leveren maar liefst 6.500 zonnepanelen voldoende energie voor 400 huishoudens. Daaraan is ook een eigen coöperatieve batterij gekoppeld - de eerste in Nederland – voor energieopslag. Het park bestaat uit panelen op de grond en op daken van de naastgelegen boerderij. Bij het ontwerp is veel aandacht besteed aan het mogelijk maken van biodiversiteit. Zonnepark Altweerterheide ligt aan de Bocholterweg naast sportpark Den Das in Altweerterheide. Het park is op aanvraag voor groepen te bezichtigen via info@weertenergie.nl

Wat zijn de mogelijkheden?

WeertEnergie is ook bezig om op andere plekken zonnedaken te realiseren en iedereen kan hiervan profiteren. Maar dan moet je wel eerst lid worden. Je krijgt dan verschillende mogelijkheden:

Klik op een van de mogelijkheden voor meer informatie.

Profiteren van de energie van Zonnepark Altweerterheide?
Ben je helemaal voor zonne-energie, maar heb je geen mogelijkheid om zelf panelen te plaatsen? Profiteer mee van de zonnepanelen van Zonnepark Altweerterheide!

Gebruik lokaal opgewekte duurzame energie

Kies je liever niet voor een regeling waar je voor langere tijd aan vast zit en wil je niet investeren in certificaten van WeertEnergie, dan bestaat er nóg een mogelijkheid. Je wordt lid van WeertEnergie en neemt onze lokaal opgewekte, duurzame energie af zonder verdere verplichtingen of inleg. Om | nieuwe energie is dan je energieleverancier.

Zonnepark Altweerterheide in beeld