Onder de motorkap van WeertEnergie - maart 2024

Onder de motorkap van WeertEnergie - maart 2024

10 jaar na de oprichting van onze energiecoöperatie is het belangrijk om te blijven ontwikkelen en te werken aan professionalisering. Hieronder noem ik enkele stappen die we hierin hebben genomen: 
  • Het bestuur positioneert onze coöperatie als een betrouwbare en professionele partner. Dit vergemakkelijkt de samenwerking met de gemeente, onze financiers en andere belanghebbenden. Op diverse niveaus vindt veelvuldig overleg plaats.
  • Onze visie en missie en het pad er naar toe hebben we vorig jaar invulling gegeven. Dit gebeurde onder andere door de Algemene Ledenvergaderingen (ALV's) in 2023 en door de bijdrage van diverse actieve leden van WeertEnergie. Vanuit onze missie streven we naar mede-menselijkheid en zijn we onafhankelijk, lokaal en toekomstgericht.   
  • Het financieel beleid van de Holding staat in dienst van onze missie en is gebaseerd op minimale Subsidie Duurzame Energie (SDE). Wat het risico op een verliesgevende coöperatie vrijwel nihil maakt. 
  • We blijven ons op vele terreinen ontwikkelen. Dit doen we onder meer door het houden van peer reviews met Leudal Energie, maar natuurlijk ook via Rescoop. Peer reviews is een methode van toetsing, die inhoudt dat men het eigen werk onderwerpt aan de kritische blik van vakgenoten, ten einde de kwaliteit van het werk te beoordelen en te bewaken.
  • We willen blijven groeien, leren en informatie delen met anderen. Samen kom je verder. 
  • Ter bevordering van de transparantie zorgen we dat alle belangrijke documenten op de juiste wijze worden opgeslagen. Ook alle risico’s  houden we tegen het licht om daar de verzekeringen op aan te passen.
Kortom, door te investeren en samen te werken, kan onze energiecoöperatie een duurzame en betrouwbare speler blijven in de energietransitie van Weert. Als lid draagt u daar al geweldig aan bij. Maar we kunnen nog meer hulp gebruiken. Blijf niet aan de kant staan en neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Samen maken we het verschil. 

Eric Hulshof - directeur Holding WeertEnergie
Image

Mijn WeertEnergie