Doneren energiecompensatie/toeslag

Doneren energiecompensatie/toeslag

WeertEnergie heeft haar leden een grote energiecompensatie gegeven, die kan oplopen tot honderden euro's. Daarnaast krijgt iedereen van de overheid de komende twee maanden 380 euro (2x 190) aan energiekorting. Heb je deze bedragen of een gedeelte ervan niet nodig en wil je het doneren aan mensen die het hard nodig hebben? Er zijn meerdere goede doelen. Bijvoorbeeld de Voedselbank Weert en de Stichting Leergeld. WeertEnergie heeft hierin geen enkele voorkeur. 

Niet gericht ingezet

Door de snelheid, waarmee WeertEnergie haar leden compenseert en de overheidsmaatregel wordt uitgevoerd, zijn de bedragen niet gericht ingezet. Daardoor ontstaat de situatie dat een deel van de huishoudens met energiezuinige huizen of een laag energiecontract het geld niet nodig heeft. Terwijl het bedrag voor andere huishoudens niet hoog genoeg is om de gestegen energiekosten te compenseren. Hierdoor komen gezinnen financieel in de problemen. 

Goede doelen

Rotary Club Weert biedt de mogelijkheid om te doneren aan de Stichting Leergeld, die zich richt op kinderen die om financiële redenen niet mee kunnen doen aan activiteiten, die voor hun leeftijdgenootjes heel normaal zijn. Zoals voetballen, hockeyen en zwemmen. Ouders met een laag inkomen in de gemeenten Weert, Nederweert en Cranendonck kunnen voor hun kinderen een beroep doen op deze regionale stichting.

Voedselbank Weert zamelt gratis voedsel in en stelt hieruit pakketten samen. De voedselpakketten worden uitgegeven aan mensen die dit hard nodig hebben. Sinds 5 oktober 2018 is er ook een uitgiftepunt in Nederweert, en sinds 6 augustus 2021 in de gemeente Cranendonck voor inwoners uit die gemeenten.

Je kan je bijdrage aan de Stichting Leergeld storten op: Stichting Dienstverlening Rotary Club Weert, NL28 RABO 0311 1327 74 onder vermelding van: actie energietoeslag. 

Je gift aan de Voedselbank Weert kan je overmaken op bankrekeningnummer NL73RABO0125987579 (BIC: RABONL2U) van de Stichting Voedselbank Weert onder vermelding van: gift.

Image

Mijn WeertEnergie