Aftrap actie Samen de winter door

Aftrap actie Samen de winter door

Sinds de energiecrisis hebben huishoudens steeds meer moeite met het betalen van hun energierekening, ook in Weert. Om huishoudens aankomende winter te ondersteunen om grip te krijgen op hun energierekening organiseren Warm Wonen in Weert en WeertEnergie de bijeenkomst Samen de winter door op zaterdag 19 november om 13.00 uur in de Warm Wonen Winkel aan de Meikoel 3 in Weert. Deze bijeenkomst vormt de lokale aftrap van de landelijke actie ‘Samen de winter door’. Deelname is gratis, graag aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Belangstellenden kunnen op zaterdag 19 november advies inwinnen bij de aanwezige energie-coaches. Om meer inzicht te krijgen op hoe zij hun energiesituatie kunnen verbeteren. Met tips, uitleg en een gratis informatiepakket kunnen bezoekers vervolgens aan de slag gaan om hun ei-gen energierekening te verlagen.

Vervolgens kunnen zij op een makkelijke manier deze informatie doorgeven aan buren, vrienden, kennissen en familie en zo ook hen eenvoudig verder helpen. De bijeenkomst is een initiatief van alle energiecoöperaties door heel Nederland. Zij hebben geen winstoogmerk en geven puur vanuit een maatschappelijk belang onafhankelijk advies.

Voorzitter Kees de Korver van WeertEnergie: “Er zijn steeds meer mensen die hun energiereke-ning nauwelijks kunnen betalen of een steeds groter gedeelte van hun inkomen hieraan zien op-gaan. De tijd dringt want de wintermaanden komen eraan. De overheid helpt, maar dat is voor veel mensen helaas niet genoeg. Ze weten niet waar ze moeten beginnen met het treffen van energiebesparende maatregelen en welke tips betrouwbaar en impactvol zijn. We moeten elkaar dus helpen, want we zitten allemaal in hetzelfde schuitje. De bijeenkomst is bedoeld om mensen laagdrempelig op weg te helpen.”

Image

Mijn WeertEnergie