Prijswinnaars prijsvraag Verduurzamen Weerter kermis

Prijswinnaars prijsvraag Verduurzamen Weerter kermis

Op zaterdag 15 oktober reikte Kees de Korver, voorzitter van de energiecoöperatie WeertEner-gie, de prijzen uit aan de winnaars van de prijsvraag Verduurzaam de Weerter kermis in de Warm Wonen Winkel in Weert. Van 23 tot en met 28 september konden bezoekers hun ideeën om de kermis te verduurzamer inleveren.

Vindingrijk

Onder de inzendingen waren verrassende en vindingrijke ideeën. Ook de jeugd dacht mee. Een jury wees acht genomineerden aan, waaruit vervolgens vier winnaars kwamen. De belangrijkste criteria voor de jury waren inventiviteit, haalbaarheid en of de Warm Wonen Winkel daarin een rol kan spelen. WeertEnergie is een van de partners van de Warm Wonen Winkel. “Voorzitter Kees de Korver: “Met deze actie willen we mensen stimuleren om na te denken over het energieverbruik van zoiets vanzelfsprekends als de Weerter kermis.”

Prijswinnaars

De eerste prijs, een tas met energiebesparende artikelen ter waarde van 200 euro, ging naar Elina Best voor haar idee van een fietsattractie. “Bij het wijndrinken borrelde het idee op van het hamsterwiel waar de dieren het rad in beweging zetten.”

De tweede prijs ter waarde van 150 euro was voor Jos van de Winkel om met een dynamo stroom op te wekken bij het afremmen van de grote attracties. “Lopend over de kermis begon ik erover na te denken. Vroeger had je elektrische fietsen die bergaf stroom opwekten. Zoiets moet bij attracties ook kunnen.”

Floor Everaerts had meerdere ideeën ingestuurd en won de derde prijs (100 euro) met het idee om elektrische bussen voor vervoer in te zetten en het stimuleren van het fiets-verkeer. “Verduurzamen doe je overal, ook op de kermis.”

De jeugdprijs ging naar Merijn Roels (10 jaar). Een hoodie van Junior Energiecoach. Net als Elina heeft hij een attractie bedacht die energie oplevert. “Ik hou van technische dingen. Met eigen kracht kan je energie opwekken en iets laten bewegen. En wie de meeste energie heeft opgewekt, wint een knuffel.” De overige genomineerden ontvingen een tas met daar-in enkele energiebesparende artikelen.

Image

Mijn WeertEnergie