Windpark Weert - beheer en exploitatie

Windpark Weert - beheer en exploitatie

Eind augustus heeft ook de derde windmolen zijn trial run van 300 uur succesvol doorstaan. Daarna heeft deze molen een kleine week stil gestaan. Dat was nodig voor een grondige inspectie en een ‘eerste beurt’.

Vanaf begin september draaien de 3 molens normaal en produceren zij elektrische stroom volgens verwachting. Hoewel nog niet geheel gereed was de stroomproductie in de maand augustus 2022: 1.536 MWH en dat terwijl augustus een maand met weinig wind was. Die productie gaat nog flink omhoog om op jaarbasis de 30.000 MWH te halen. De herfst met veel wind komt eraan.

Toch ziet u vaker een of meerder molens stil staan. In deze normale bedrijfsperiode kan dat de volgende redenen hebben: Vermijden van slagschaduw. Als dat voorkomt, wordt de betreffende molen tijdelijk stil gezet. Ook als de wind steeds van richting verandert, staat de molen even stil, de meetapparatuur bepaalt opnieuw de windrichting en windkracht, draait de molen en de pitch van de bladen en begint weer stroom te produceren. Als er te weinig wind is blijven de molens ook stil staan.

Het beheer en de exploitatie werkzaamheden zijn opgedragen aan Eneco assetmanagement. Zij hebben daar veel ervaring in en beschikken over de nodige apparatuur en deskundig personeel. Bovendien is Eneco onze partner in dit Windpark.

Image

Mijn WeertEnergie