Feestelijke ingebruikname 1e laadpaal Walburgpassage

Feestelijke ingebruikname 1e laadpaal Walburgpassage

Na jaren voorbereiding en vooral wachten, is het nu zo ver. De eerste laadpaal van WeertEnergie wordt officieel in gebruik genomen op zaterdag 17 september tussen 11.00 en 12.00 uur door wethouder Lizbeth Steinbach op het parkeerdek van de Walburgpassage in Weert.

Dat het zo lang duurde, kwam doordat we tegen twee belangrijke belemmeringen aanliepen:

  1. De afspraak tussen de gemeente en de provincie. Hierin was vastgelegd dat alle laadpalen in het openbare gebied door de Provincie Limburg zijn uitgegeven en in dit geval aan de combinatie Vattenfall/Heijmans. De parkeergarage Walburgpassage bleek een semiopenbaar gebied te zijn en buiten de afspraken met de provincie te vallen.

  2. Het kunnen aansluiten van de laadpalen op het elektriciteitsnet door Enexis. Recentelijk heeft Enexis de kabel gelegd voor ruim 20 laadpunten (10 palen).

Na de eerste paal volgt de tweede in november van dit jaar. Vanaf dat moment zijn er 4 laadpunten beschikbaar voor bewoners en bezoekers van de binnenstad met een elektrische auto. Het gaat om AC laadpalen, die in 49 minuten opladen voor 100 km. Superhandig voor als je aan het winkelen bent of uiteten gaat. Het is de bedoeling dat het een laadplein wordt met een overdekking van zonnepanelen.

De stroom voor de laadpalen wordt geleverd door WeertEnergie | om, dus 100% groene stroom van ons zonnepark en ons windpark. Dat staat op het display van de laadpaal te lezen. De gebruiker kan de laadpaal activeren met zijn pasje, via de provider van dat pasje ontvangt WeertEnergie de betaling voor de levering van de stroom.

Image

Mijn WeertEnergie