Hamerstuk - augustus 2022

Hamerstuk - augustus 2022

Zomertijd, vakantietijd ..., de activiteiten van WeertEnergie gaan gewoon door. De productie van zon en wind lopen uiteraard door, maar daar hoeven we niets aan te doen. Ook op de Meikoel nog genoeg activiteit. In juli zijn daar nog een paar interessante lezingen geweest en we hebben actief meegedaan met de Braderie op zondag 31 juli. Het leverde een prachtige score aan nieuwe geïnteresseerde mensen voor WeertEnergie – dank alle vrijwilligers die hebben meegeholpen en Arjanne en Frans voor de organisatie. Ook komende augustus gaan de lezingen voor de 2e helft van het jaar weer door en hebben we een unieke voordracht van de uitvinder van de zogenaamde ‘basalt-batterij’.

De molens lijken – eindelijk – alle drie goed te draaien. Er zullen nog wat stops zijn voor onderhoud en kleine technische aanpassingen, maar in principe zijn de molens klaar en staan ze maximaal te produceren. Ondanks dat er tot voor kort meestal maximaal 2 molens tegelijkertijd draaiden hebben we de afgelopen maanden toch een onverwacht mooie opbrengst aan stroom binnengehaald, waar onze penningmeester Jan Scholts blij mee is.

Nu we een hoop extra stroom van Weerter bodem hebben, is het belangrijk om ook actief te blijven zoeken naar mogelijke afnemers. We hebben op Bospop een geslaagde actie gevoerd om dit meer onder de aandacht te brengen. Volgend jaar gaan we hier nog grootser mee aan de slag.

In het najaar zal er met SamenOM een grote campagne worden gestart om meer stroom te verkopen. Als leden kunnen jullie hieraan meehelpen natuurlijk. Check eens bij al je buren, familie en kennissen of ze al weten van onze Weerter stroom en wijs ze op de button WeertEnergie | OM op de website. Jullie zijn onze beste ambassadeurs!

Voor het nieuwe zonnepark aan de Leveroysedijk zijn we nu afhankelijk van de overheid. Door stijgende rente en hoge materiaalprijzen hebben we een deadline voor aanvraag van de SDE subsidie moeten laten lopen. De RVO hebben we nu om meer tijd gevraagd. We zijn voorzichtig positief dat dit gaat lukken – wordt vervolgd.

Tot slot nog een ander nieuwtje, dat laat zien dat WE ook ‘over de grenzen’ denkt. Recent is ons gewaardeerde lid Henk van de Loo voorgedragen om voorzitter te worden van REScoop Limburg. We wensen hem veel succes met deze nieuwe uitdaging!
Voor iedereen die het nog te goed heeft: een mooie vakantie gewenst (met veel wind en zon ...)

Kees de Korver - voorzitter WeertEnergie

Image

Mijn WeertEnergie