Feestelijke ledendag op Windpark Weert - 11 juni 2022

Feestelijke ledendag in teken van Windpark Weert

Na 2 jaar was er weer een ledendag van WeertEnergie op zaterdag 11 juni 2022. Extra feestelijk, vanwege de opening van het Windpark Weert. Een dag eerder hebben burgmeester Raymond Vlecken en de nieuwe wethouder Lizbeth Steinbach het windpark officeel geopend. Veel van de leden kwamen met de fiets. De dag begon met een gezamenlijke lunch. 

Dagvoorzitter Vivian Lataster nodigde voorzitter Kees de Korver uit om de aftrap te doen. Hij wees nogmaals op het feit dat de leden trots mogen zijn op wat er allemaal is gerealiseerd. "Er zijn vele energiecoöperaties, maar er is maar één WeertEnergie." 

Peter Gloudi blikte terug naar hoe het proces is gelopen. Hij haalde allerlei feitjes uit de oude notulen. "We vergeten snel. Ook de hobbels onderweg, maar samen kom je een stuk verder."

Vervolgens was het de beurt aan de gastspreker hoogleraar Jan Jonker. Met bevlogenheid en humor hield hij de leden een spiegel voor. Hij ontleedde containerbegrippen als circulaire kringloop tot het bot, om te laten zien waar we met z'n allen mee bezig zijn. "De komende 25 jaar zijn we bezig met de energietransitie, CO2 uitstoot, stikstof etc. We zitten er midden in." Ook nam hij ons mee in de Neeja, Not In My Backyard én Only If I Own It. Alleen als ik eigenaar ben, wil ik wel windmolens in mijn buurt." Jan Jonker eindigde positief. "Ga vooral door! Het vallen, opstaan, lachen en huilen hoort daar gewoon bij." 

Henk Lambrichts, omgevingsmanager Windpark Weert vertelde over de bouw van het windpark. Hij ging in op de technische kant van het verhaal. Dat deed hij zo duidelijk en toegankelijk dat het zelfs voor een leek te volgen was.

Dagvoorzitter Vivian Lataster nodigde de leden uit om naar het kunstwerk, bedacht door de kinderen van de groepen 5 en 6 van basisschool IKC Leuken, en het informatiebord te wandelen. Daarna was het de hoogste tijd voor een hapje en drankje. Met het glas in de hand stonden overal groepjes te buurten en kennis met elkaar te maken. 

Image

Mijn WeertEnergie