Draaiend Windpark Weert

Draaiend Windpark Weert

De molen langs de A2 heeft al vele uren gedraaid, maar is nog niet storingsvrij. Daar wordt in de week beginnend met 30 mei aan gewerkt en zal zeer waarschijnlijk voor het einde van die week ook in trial run gaan. Parallel wordt aan de afbouw en inregeling van de molen aan de Schoordijk gewerkt. Midden juni zal ook deze molen zo ver zijn, dat daarvan de trial run kan beginnen. Eind juni hopen wij alle 3 de molens over te kunnen nemen om voor vele jaren groene stroom te gaan produceren.

De afronding wordt gevierd op vrijdag 10 juni met een feestje met alle mensen die bij de bouw betrokken zijn geweest. Op zaterdag 11 juni zijn alle leden van WeertEnergie uitgenodigd om dit heugelijke moment met ons te vieren. Dan zijn ook het kunstwerk en het informatiebord bij de molen te bewonderen. Het kunstwerk is van metaal en ca 2,5 meter hoog. Het heeft als thema WindWint en is door kunstenares Emmy van de Venne ontworpen, op basis van de windcreaties van de kinderen van de groepen 5 en 6 van de basisschool IKC in Leuken.

Verder is de stichting “Gries Hej windfonds” opgericht. Het bestuur van deze stichting gaat aan de slag om geschikte maatschappelijke projecten te zoeken en te initiëren die betaald kunnen worden uit de toegezegde bijdrage uit de opbrengst van de stroom verkoop van windpark Weert. Deze bijdrage bedraagt € 1.- per opgewekte MWH, hetgeen naar verwachting ca € 30.000,- per jaar zal zijn.

Image

Mijn WeertEnergie