Kom naar de officiële opening Warm Wonen Winkel - infocentrum duurzaamheid

Kom naar de officiële opening

 Zaterdag 19 maart opent de Warm Wonen Winkel, infocentrum duurzaamheid officieel. Gedurende de hele dag vinden er informatieve lezingen plaats over de verschillende diensten van het infocentrum. Daarnaast wordt er een leuke workshop voor kinderen georganiseerd. Om 14.00 uur wordt het informatiecentrum, gelegen aan Meikoel 3 in Weert, officieel geopend door wethouder Henk van de Loo en Kees de Korver, voorzitter van WeertEnergie. 

Wethouder van de Loo: “Het infocentrum is een lang gekoesterde wens om een fysiek loket op te zetten voor inwoners en staat in het teken van advisering voor een duurzaam thuis. Het loket wordt gerund door een groep gemotiveerde en gepassioneerde vrijwilligers, energieverkenners en energiecoaches van WeertEnergie, de gemeente Weert en Wonen Limburg”.

Hulp en advies over verduurzamen woning

De Warm Wonen Winkel is het infocentrum voor alle inwonervragen over duurzaamheid van de gemeente en WeertEnergie, en in samenwerking met partner Wonen Limburg. Dit is de plek waar inwoners terecht kunnen voor informatie, hulp of advies op het gebied van verduurzaming van hun woning of woonomgeving, of het afnemen van duurzame energie via WeerEnergie. Isoleren, ventileren en energie besparen staan centraal in het advies op het gebied van energie. Aangezien ook Heerlijk Weert haar thuis vindt in het infocentrum, kan men er ook terecht met vragen over biodiversiteit, vergroenen van tuinen, afkoppelen van regenpijpen en klimaatadaptatie.

Kees de Korver, voorzitter WeertEnergie: “De Warm Wonen Winkel, infocentrum duurzaamheid is geen winkel waar je iets kunt kopen. We geven kosteloos onafhankelijk advies, dat is belangrijk omdat het woud van adviezen over duurzaamheid in de woning soms ondoordringbaar is voor mensen.”

NK Tegelwippen

Tegelijkertijd met de opening van het Warm Wonen Informatiecentrum gaat het NK-tegelwippen van start. Dit is een landelijke wedstrijd waarin gemeenten tegen elkaar strijden om zoveel mogelijk tegels te vervangen voor bloemen en planten om zo een steentje bij te dragen aan een groenere en gezondere leefomgeving. Om het goede voorbeeld te geven, wordt tijdens de opening een geveltuin onthuld voor bij het infocentrum , en wordt het hemelwater afgekoppeld van het riool. Het water wordt opgevangen in een regenton naast de ingang.

Klantenactie

Op zaterdag 19 maart ontvangen de eerste 100 bezoekers van het infocentrum een ledlamp om meteen te kunnen beginnen met verduurzaming. Daarnaast beantwoorden de aanwezige energieverkenners alle vragen op het gebied van duurzaamheid.

Image

Mijn WeertEnergie