Remon Veraart

Mijn naam is Remon Veraart. Ik ben geboren in 1965 in Zevenbergen en via veel omwegen en verhuizingen uiteindelijk sinds 2005 wonend in Budel. Ik ben getrouwd met Thea. We hebben 2 zonen: Robert (29) en Wouter (27). Schermafbeelding 2021 12 24 om 19.28.51

Ik heb gestudeerd aan de Technische Universiteit in Delf (Industrieel ontwerpen, 1989) en later aan INSEAD in Frankrijk (MBA, 2011). Ik ben vooral werkzaam geweest in commerciële posities. Daarna de productie en de laatste jaren in algemeen management. Ik heb altijd gewerkt bij internationale maakbedrijven in de sector kunststoffen, bouwmaterialen (Trespa, Mosa) en duurzaamheid. 

Mijn werkzaamheden in relatie tot duurzaamheid begonnen in 2019 als interim directeur bij Bakker Magnetics in Son, waar we een groot contract binnenhaalden voor de productie van magneetmodules voor de nieuwe 12 MW Haliade-X windturbine van General Electrics. Er wordt momenteel een nieuwe assemblagefabriek om de komende jaren de magneetmodules in series te produceren. 

Sinds eind 2020 ben ik als algemeen directeur betrokken bij Exasun. Een scale-up in Den Haag. Exasun ontwikkelt en produceert In-dak zonnesystemen voor individuele en seriematige woningbouw. De In-dak zonnesystemen dekken een leeg dak betaalbaar, snel, waterdicht, energie-opwekkend en stijlvol af. Exasun heeft onlangs een exclusieve overeenkomst gesloten met Wienerberger voor de verkoop en distributie van Exasun In-dak zonnesystemen in heel Europa. 

Het is mede door de betrokkenheid bij Bakker Magnetics (windenergie) en Exasun (zonne-energie) dat ik gemotiveerd ben om met mijn kennis en ervaring een bijdrage te leveren aan WeertEnergie als lid van de coöperatieraad. Een toezichthoudende rol als deze en de verantwoordelijkheid ervan is mij bekend. Ik was van 2017-2021 commissaris bij Holonite (nu BUVA) en ben sinds maart 2020 commissaris bij Exasun in Roermond. Ik ben onlangs ook toegelaten tot de Onderwijs Advies Commissie van de faculteit Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft. 

Als hobbies ben ik sinds 2005 lid van de Rotary Club Weert. Het afgelopen coronajaar 2020/2021 als voorzitter. Verder besteed ik mijn vrijetijd aan het sleutelen en rijden in klassieke auto's, reizen, duiken, architectuur & design. 

Image

Mijn WeertEnergie