Wil je meer weten over de klimaat- en ecologische crisis, die ons te wachten staat als we met elkaar niet alles op alles zetten om het tij te keren?

Op woensdagavond 29 september houden Haiko Meelis en Carolien Caspers van Extinction Rebellion Roermond om 20.00 uur een presentatie hierover in het Keenter Hart in Weert. Aan de hand van een aantal recente wetenschappelijke feiten leggen zij uit wat de gevolgen van klimaatverandering zijn voor de aarde en voor de mensheid, ook hier in Nederland.

De avond is gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Inschrijven gebeurt op volgorde van aanmelding. Aanmelden kan door een email te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Tijdens deze bijeenkomst zullen de geldende coronamaatregelen in acht worden genomen.

Het Klimaatplatform regio Weert bestaat uit een aantal organisaties en politieke partijen en heeft als doel de regionale samenwerking ten behoeve van klimaat, duurzaamheid en biodiversiteit in onze regio te vergroten. Daartoe organiseert het platform acties en informatieve bijeenkomsten.

Extinction Rebellion is een internationale beweging, die onder meer als doel heeft om burgers beslissingsbevoegdheid te geven.

Verder vindt er op woensdagavond 27 oktober een vervolgbijeenkomst plaats, waar Haiko Meelis ingaat op waar je aan moet denken om een ‘burgerberaad’ succesvol te laten zijn.

Image

Mijn WeertEnergie