Hamerstuk - juni/juli 2021

Hamerstuk - juni/juli 2021

Het zal niemand ontgaan zijn: ’t is groeizaam weer. Zon, regen, wind alles door elkaar. En dat is ook een beetje het verhaal van de afgelopen maand voor WeertEnergie.

Aan de zonnige kant: we hebben weer een aantal nieuwe leden kunnen begroeten, we hebben de eerste paal voor de windmolens geslagen (nou figuurlijk dan..), we hebben een mooi kunstwerk onthuld op zonnepark Altweerterheide, waar de leerlingen van basisschool St. Jozef de tijdcapsule hebben gevuld met hun toekomstbeelden. Daarnaast is het project Laadplein, dat op de Walburgpassage ingericht gaat worden, in een uitvoerende fase gekomen. Verder hebben we een mooie kick-off meeting gehad voor het project 'Weerter Routekaart' binnen het kennisplatform, etc. Kortom veel positiefs om over te rapporteren.

Er zijn echter ook mindere zaken te melden: met name het ongeplande afscheid van Hans de Jong als directeur van de Holding. Hij licht dit zelf nader toe, verderop in deze nieuwsbrief. Ik wil Hans hierbij nogmaals danken voor de inzet en positieve bijdrage die hij heeft geleverd in de afgelopen driekwart jaar. Met name zijn goede relatie met de gemeente is een prachtige basis om op verder te bouwen. De taken van Hans binnen de holding zullen in de komende tijd worden waargenomen door Menno vd Donker, lid van het kennisplatform en voormalig lid van de Coöperatieraad WeertEnergie. 

Op 22 juli vindt eindelijk de meermaals uitgestelde ALV plaats. Vanwege de versoepelingen van de coronamaatregelen kan het weer fysiek in het Franciscus Huis in Weert. We zullen er een mooie happening van maken, met als klap op de vuurpijl het persoonlijk afscheid van Peter. Komt allen!!

Tijdens de ALV zullen we ook 2 nieuwe aspirant bestuursleden voorstellen: Theo Jongeling en Rob Verbrugge. Ik ben erg blij (en zeker ook een beetje trots) dat beide heren tot ons bestuur willen toetreden en hoop natuurlijk op een warm welkom voor hen tijdens de ALV.
 
Ik hoop u allen in levende lijve te kunnen zien tijdens de ALV.

Kees de Korver

Image

Mijn WeertEnergie