Eerste paal voor windturbines Windpark Weert

Op 4 juni gaven de wethouders Geert Gabriëls en Wendy van Eijk van de gemeente Weert het startsein voor het slaan van de eerste paal voor windpark Weert. Hiermee is de bouw van de drie windturbines écht begonnen. Naar verwachting is de bouw begin 2022 afgerond en leveren de turbines dan lokale groene energie.

Groene stroom opwekken

De drie windturbines komen langs de snelweg A2 ten zuiden van het wegrestaurant bij Weert. Er is gekozen voor turbines van leverancier Enercon met een tiphooge van 200 meter. De turbines hebben elk een vermogen van 4,2 MW. Daarmee kan het windpark straks jaarlijks 30.000 MWh opgewekte groene stroom opwekken.

Duurzamer Limburg

De bouw van de windturbines past goed bij de ambities van de gemeente Weert en provincie Limburg. “Met deze drie windmolens in Weert zetten we weer een belangrijke stap om in 2040 energieneutraal te zijn: de windmolens leveren een belangrijke bijdrage aan de energiebehoefte van huishoudens en bedrijven in onze regio”, aldus de wethouders Wendy van Eijk en Geert Gabriëls.


Voordelen voor de omgeving

Om de coöperatieve aanpak van het windpark verder in te vullen, is er een Omgevingsfonds opgericht door energiecoöperatie WeertEnergie en Eneco. Van iedere opgewekte MWh gaat één euro naar het Omgevingsfonds. In totaal gaat het om ca. 30.000 euro per jaar. Met dat geld kunnen duurzame en maatschappelijk verantwoorde projecten van omwonenden in de omgeving worden gefinancierd. Omwonenden die interesse hebben om plaats te nemen in de omgevingscommissie kunnen zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Windpark Weert

WeertEnergie en Eneco trekken gezamenlijk op om Windpark Weert te realiseren vanuit een gedeelde overtuiging dat we duurzame energie willen realiseren in samenspraak en met betrokkenheid van de lokale omgeving. Meer informatie is te vinden op www.windparkweert.nl.

Image

Mijn WeertEnergie