Holding april 2021

Vandaag als ik dit schrijf, is het Koningsdag. De koning en koningin zijn vandaag dichtbij, in Eindhoven. Ik verwacht niet dat ze een verrassingsbezoek aan Weert gaan brengen. Dat gaan wel de leden van de gemeenteraad van Heeze-Leende doen. Dat is leuk!

Bezoek zonnepark Altweerterheide

Op 15 mei brengt de voltallige gemeenteraad van Heeze-Leende een bezoek aan het Zonnepark Altweerterheide. Ze willen in de praktijk zien, hoe zo’n park eruit ziet. Ook willen ze horen hoe dat proces tussen WeertEnergie en de gemeente Weert is verlopen. Ook de gemeente Heeze-Leende moet besluiten nemen over hoe zij vorm en inhoud aan de energietransitie gaan geven. En daar worstelen ze mee. Vandaar dat ze in de omgeving naar praktijkvoorbeelden gaan kijken.

Electriciteitsnetwerk

Waarschijnlijk heb je in De Limburger het bericht gelezen dat er file op het elektriciteitsnetwerk ontstaat. We vragen en leveren zoveel stroom dat het net overbelast dreigt te raken. De ontwikkeling van nieuwe zonnevelden staat daardoor onder druk. De gemeente Weert heeft besloten om eerst letterlijk ruimte te bieden aan initiatieven voor zonnepanelen op dak. Gelukkig mogen we vanuit WeertEnergie wel onderzoeken of we rondom de windmolens nieuwe zonnevelden kunnen ontwikkelen. Dat zou daar kunnen, doordat eventuele nieuwe zonnevelden op de kabel van de windmolens zou kunnen worden aangesloten.

Hulp 

Voor die onderzoeken hebben we hulp nodig. We zoeken leden die verstand van planning, van projektleiding of van omgevingsvergunningen hebben. Graag willen we met elkaar dit traject gaan bewandelen en een coöperatief initiatief zoals in Altweerterheide mogelijk maken.

Perenboomactie

Alle perenbomen die we vanuit de stichting Urgenda ontvingen, hebben hun weg naar nieuwe en bestaande leden gevonden. Momenteel ontbreken mij de cijfers over de aantallen. Wil je alsnog een perenboom, stuur dan een bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. In september komt een nieuwe lading bomen! Het is een mooie manier om je eigen peren te zien groeien, en tevens de bijen te helpen terwijl het er ook nog mooi uitziet zo’n bloeiende perenboom.

Hans de Jong

Image

Mijn WeertEnergie