Het is gelukt!!!

Op vrijdag 23 april hebben de directbetrokkenen van WE, Eneco en de Rabobank de contracten ondertekend voor de financiering van de windmolens. Hiermee is de ‘financial close’ een feit en is een zeer belangrijke mijlpaal in het traject van het windpark gepasseerd. Met name natuurlijk Jan Scholts en Peter Gloudi verdienen alle hulde voor hun enorme inzet in de afgelopen jaren die tot dit resultaat heeft geleid. Voor Peter was het zetten van zijn handtekening zijn allerlaatste officiële daad voor WeertEnergie en het voorzitters-stokje is nu helemaal overgedragen. De inrichting van de bouwplaats start begin mei en begin juni hopen we ‘de eerste paal te slaan’. Het gaat nu echt gebeuren!

Groene peer

Onze ledenwerfactie hebben we afgesloten met een flyeractie. Een groepje enthousiastelingen heeft huis aan huis in Weert en omgeving geflyerd om onze ‘bent u die groene peer’-actie verder te verspreiden. Ik had Molenakker toegewezen gekregen en het is erg leuk om de reacties van mensen op straat te horen over WeertEnergie. We zijn best bij een hoop mensen bekend en iedereen die ik sprak vond het een prachtig, maar ook hoognodig initiatief. Deze actie heeft – helaas – nog niet helemaal het gewenste resultaat opgeleverd, maar we gaan door en vragen ook u om mee te werken nieuwe leden binnen te halen. Kent iedereen in uw omgeving WE al en zijn ze ook al lid???

Foute zonnecellen?

In de pers is veel aandacht geweest voor Chinese zonnecellen, die met behulp van dwangarbeid gefabriceerd zijn. We hebben ons dat uiteraard aangetrokken en geprobeerd te achterhalen hoe onze cellen gemaakt zijn. Onze cellen in Altweerterheide zijn in ieder geval niet van de verdachte merken, maar helemaal 100% zeker uitsluiten dat er bij het hele productieproces geen misstanden waren, kunnen we ook niet. We blijven alert en zullen bij aankoop van cellen er ons van verzekeren, dat deze op verantwoorde manier geproduceerd zijn.

Kennisplatform

Het kennisplatform blijft borrelen van energie: er is nu een project gestart om de Weerter Routekaart Energietransitie mee te helpen onderbouwen en in te vullen. Het enthousiasme is groot. Ook zin om – technisch – mee te denken? Meld het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kees de Korver - voorzitter

Image

Mijn WeertEnergie