Hamerstuk - maart 2021

Ben je die groene peer?

Het is de slogan van een actie om nieuwe leden te werven. Ieder nieuw lid, dat zich nu aan meldt, krijgt van WE een perenboompje cadeau. De actie is deel van een groter plan om ons ledenaantal dit jaar te vergroten tot 500 leden en er zullen zeker meer acties volgen. Ik vind deze in ieder geval zeer geslaagd en complimenten voor onze mensen van de holding die deze verzorgd hebben.

Overigens kunt u ook zelf als lid onze coöperatie een steuntje geven door in uw eigen omgeving reclame te maken voor onze vereniging en mogelijk leden te werven. Mocht u ondersteunend materiaal (folders e.d.) nodig hebben, dan zijn deze te verkrijgen via het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Verder kunt u stroom af te nemen van Samen om. Op die manier maakt u gebruik van de door WeertEnergie opgewekte groene stroom in het zonnepark Altweerterheide en straks het windpark. 

Tweede kamerverkiezingen

Afgelopen maand stond zeer in het teken van de verkiezingen en ook de meer en meer oplaaiende discussie rond acceptatie van zonneweides en windmolens. De hoop is, dat het nieuwe regeerakkoord meer duidelijkheid gaat geven en hopelijk een boost voor de uitbreiding van de onvermijdelijke inzet van meer niet fossiele energie bronnen.

Bedrijven

Wij blijven ons inzetten voor meer zon in Weert en na het gereedkomen van de zonnedaken bij Nering Bogel, gaan we ons inzetten om meer bedrijven van het nut hiervan te overtuigen en misschien een zelfvoorzienend bedrijvenpark in te richten. Groot probleem blijft voorlopig de capaciteit van het hoogspanningsnet – zeker ook in Weert, dat op “rood” staat. Gelukkig hebben we bij ons windpark al wel een zware aansluiting en uitbreiding met een zonnepark staat bovenaan op ons verlanglijstje.

Financial close

De financial close van het windpark zelf, die ik vorige maand aankondigde, is helaas toch weer wat verschoven. De verwachting is nu dat deze rond half april nu echt gaat passeren en dat vervolgens begin mei een begin gemaakt kan worden met de eerste werkzaamheden zoals inrichting van de werklocatie.

Kennisplatform

Tot slot wil ik de activiteiten van het kennisplatform niet onvermeld laten – ook afgelopen maand is weer veel gebeurd. Zo was er een webinar over waterstof toepassingen. Een testproject om een groep huizen met waterstof te gaan verwarmen. Ook wordt er meegedacht over de concretisering van de routekaart voor de energietransitie van de gemeente. Kortom het bruist binnen dit platform en mocht het u aanspreken om daar ook een input te geven laat ons dat dan zeker weten.

Kees de Korver

Image

Mijn WeertEnergie