Overzicht voor certificaathouders

Overzicht voor certificaathouders

Wij hebben als WeertEnergie de afgelopen jaren enkele mooie projecten mogen realiseren en daar gaan we de komende tijd onverstoord mee verder.

Uitgifte certificaten groot succes

De projecten die wij als coöperatie realiseren vergen een behoorlijke kapitaalkracht. WeertEnergie heeft in die behoefte voorzien, onder andere door middel van de uitgifte van certificaten onder onze leden. Dat is zeer succesvol gebleken! Ter informatie: het totaalbedrag aan uitstaande certificaten bedroeg ultimo 2020 circa 1.8 miljoen euro. Dat is ook de aanleiding geweest dat wij – om te voldoen aan de geldende regelgeving – een melding hebben gedaan bij de AFM (Autoriteit Financiële Markten). Dat was een formeel vereiste.

Overzicht

Iedere certificaathouder ontvangt op korte termijn een (of meer) overzicht(en) van ons projectbureau ter zake de met WeertEnergie gesloten overeenkomst(en) en de tot nu toe uitbetaalde vergoeding(en). Mocht u naar aanleiding van de ontvangst daarvan vragen of opmerkingen hebben, dan vernemen wij dat graag van u. U kunt daarvoor contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Belastingaangifte

Mede gelet op het feit dat er binnenkort (vanaf 1 maart 2021) weer aangifte kan worden gedaan voor de Inkomstenbelasting over het jaar 2020, leek het ons gepast om u er (wellicht ten overvloede) op te wijzen dat de waarde van de certificaten die u op 1 januari 2020 in uw bezit had, behoort tot uw belastbaar vermogen in Box 3 (“Spaartegoeden en Bezittingen”). Dat behoort dus in de aangifte Inkomstenbelasting betrokken te worden. Certificaten die ná 1 januari 2020 zijn gekocht, behoeven niet betrokken te worden in de aangifte Inkomstenbelasting over het jaar 2020. Er is overigens ook een opsteker; in box 3 geldt een belastingvrije voet. Zo hoeft er geen belasting betaald te worden over de eerste € 30.846 (alleenstaande) / € 61.692 (met fiscaal partner) aan vermogen.

Wij vertrouwen erop u hiermee afdoende te hebben geïnformeerd. Mocht u naar aanleiding hiervan nog vragen hebben, dan kunt u daarvoor contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Namens het bestuur van WeertEnergie

Jan Scholts
Penningmeester

Image

Mijn WeertEnergie