Holding - februari 2021

Holding - februari 2021

Twee weken terug ontving ik van de penningmeester Jan Scholts bericht dat door de sneeuwval de panelen op Zonneweide Altweerterheide onder een dik pak sneeuw lagen. Daardoor was de opbrengst nul komma nul. Terwijl overdag de zon scheen. Zijn vraag: kun je met een aantal vrijwilligers heel voorzichtig met een borstel de panelen sneeuwvrij maken. Tsja, daar vraag je me wat!

Paniek!

Dus ik zoeken op internet hoe je dat het best kan doen, zonder de panelen te beschadigen. Ook hier en daar eens rondgebeld bij andere coöperaties hoe zij daarmee omgaan. Eigenlijk had niemand een goed antwoord. Wat moet je dan? Ik heb er slecht van geslapen: stel 4.000 panelen maal 10 minuten per paneel is ruim 650 uur! Dan kan toch niet…

Grap

De volgende dag heb ik Jan gebeld en aangegeven dat ik het niet zag zitten en niet zou weten hoe ik dat voor mekaar zou kunnen krijgen. Aan de andere kant van de lijn bleef het enige seconden stil. En toen: een hard gelach! Het was een grap. Panelen moet je heel voorzichtig met speciale middelen schoonmaken, zodat het oppervlakte niet beschadigt. Had Jan me mooi in de maling genomen.

Wassen zonnepanelen

Maar let op! Binnenkort worden de panelen wel gewassen door een gespecialiseerd bedrijf met speciale middelen. Onze huisadviseur, Soltronergy, houdt toezicht zodat het netjes en veilig gebeurt. Als dan de zon echt gaat schijnen, staat onze Zonneweide Altweerterheide er weer schitterend en schoon bij, voor een optimaal resultaat!

Webinars

De afgelopen tijd hebben we een aantal webinars georganiseerd over onderwerpen die ons in Weert bezighouden: de komst van de windmolens, hoe gaan we om met nieuwe zonnevelden, waar zou een nieuw laadplein kunnen komen en de volgende webinar in maart wordt voorbereid: waterstof!
Op deze manier proberen we je bij actuele onderwerpen te betrekken: wat houd jou bezig, over welke onderwerpen heb je vragen? Zo is het voornemen om in april een webinar over warmtepompen te houden. Is dat interessant voor je of stel je een ander onderwerp voor? Ik verneem het graag van je.

Ledenwerfactie

In de tweede week van maart wordt een ledenwerfactie gehouden. Momenteel hebben we zo’n 350 leden. Het zou mooi zijn als dat volgend jaar rond deze tijd 500 leden zijn. We worden dan nog meer een interessante organisatie, die vanuit de leden de energietransitie vorm kan geven. Eén van de doelen van WeertEnergie is dat de energietransitie voor iedereen uitvoerbaar en betaalbaar moet zijn en met de opbrengsten nieuwe projecten kunnen worden opgestart. Zo wordt de energietransitie van ons, in plaats van dat deze van bovenaf wordt opgelegd. Hoe we de ledenwerfactie gaan vormgeven, lees je in de volgende nieuwsbrief en op de website. De actie start maandag 15 maart. Direct na de Tweede Kamerverkiezingen.

Wilt u het zonnepark bezoeken: dat kan! Neem dan contact met me op en dan organiseren we, binnen alle regels van veiligheid en gezondheid, een rondleiding!

Vriendelijke groeten, tot gauw!
Hans de Jong
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Image

Mijn WeertEnergie