Hamerstuk - januari 2021

Beste coöperatieleden,

Daar gaat ie dan - mijn eerste hamerstuk. Ik schrijf dit één dag nadat Peter Gloudi mij de voorzittershamer virtueel heeft overgedragen. Het zijn grote schoenen, die ik ga vullen. Wat Peter de afgelopen 7 ½ jaar heeft bereikt is indrukwekkend en de lat ligt dus hoog. Nogmaals een dankjewel aan Peter. Wat jij gedaan hebt is buitengewoon en een inspiratie voor ons allemaal. We zullen wat je in gang gezet hebt met volle – Weerter - energie voortzetten.

Organisatie

In de afgelopen ALV hebben we het uitgebreid gehad over de Holding – waar Hans de Jong de scepter zwaait – en het Kennisplatform. De holding zorgt ervoor, dat we energie opwekken en verkopen en dat onze leden geholpen worden met energie besparende maatregelen (de uitvoering). Daarnaast willen we de energietransitie verder op gang brengen door kennis uit te dragen (de kennis). Voor het kennisplatform – zie verder voor meer details – zoeken we nieuwe leden: gepassioneerde techneuten, die het leuk vinden om zich vast te bijten bepaald technisch thema. Interesse? Meld je aan!  

Windpark Weert

Het Windpark Weert is volop in ontwikkeling. De leverancier van de molens is gekozen, de onderaannemers liggen vast en de financiering met de banken is in volle gang en gaat uiteindelijk in de zogenaamde financial close definitief vastgelegd worden.

Gemeente Weert

In de gemeente Weert wordt momenteel hard gewerkt aan de routekaart voor de energietransitie. Een uitgebreid plan met vele ideeën om de energietransitie in Weert te realiseren. WeertEnergie heeft een prominente plaats binnen de routekaart en het is duidelijk dat de gemeente veel van ons verwacht. Denk aan de concrete invulling van de plannen en de kennis verder te ontwikkelen. In een samenwerkingsovereenkomst moet uiteindelijk de relatie tussen de gemeente en WeertEnergie officieel vastgelegd worden.

Vacature bestuurslid

Doordat Peter Gloudi uit het bestuur is getreden, hebben we momenteel een vacature voor het algemene bestuur. Onze voorkeur gaat uit naar iemand met juridische kennis, een marketingdeskundige of iemand die de relatie met de gemeente verder kan uitbouwen. Maar iedereen met een passie voor energie vraagstukken is welkom. Interesse? Meld je aan!
 
Zo, de kop is er af… Zoals je ziet gebeurt er momenteel veel in en rond onze coöperatie en het is echt een plezier om daar als voorzitter aan mee te kunnen trekken!

Kees de Korver

Image

Mijn WeertEnergie