WeertEnergie schoof aan bij het NMC Cafe

WeertEnergie schoof aan bij het NMC Café

Namens WeertEnergie schoof voorzitter Peter Gloudi op zondag 1 maart aan bij het NMC Café.  In een gemoedelijke, informele sfeer sneden de genodigden actuele facetten aan van de energie-transitie in Weert. Wethouder Wendy van Eijk ging in op de rol van de gemeente en omarmde het idee van Hilde van Dael om de mensen die duurzaam willen bouwen, bij elkaar te brengen om onderling informatie uit te wisselen.

Tjalle Fijlstra, duurzaamheidscoach van de gemeente Weert, vertelde over de routekaart met allerlei stimuleringsacties voor de komende drie jaar. Zo wordt het energiebesparende project Warm Wonen Weert nieuw leven ingeblazen. Warm Wonen Weert is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Weert, Wonen Limburg en WeertEnergie, dat zowel particuliere huisbezitters als huurders stimuleert zelf energiebesparende maatregelen te nemen.

Peter Gloudi, voorzitter van WeertEnergie, maakte het concreet en noemde dat in één of twee wijken een energiecampagne wordt uitgerold. Hij gaf ook aan dat we als inwoners niet moeten blijven wachten op de overheid, maar zelf al aan de slag gaan met het nemen van energiebesparende maatregelen. Zoek elkaar op per buurt, wijk of sluit aan bij bestaande coöperaties zoals WeertEnergie. Samen sta je sterk.

Daan Dekkers en Lotte Wesselink, leerlingen van Het College Weert, vertelden enthousiast over hun O&O-opdracht ‘Maak van de Boshoverbrug een circulaire en esthetisch uitziende brug’. Met de nodige humor vertelde Daan over het ontwerp van een Carnavalsmuts. De groep van Lotte was uitgegaan van ‘Weert de groenste regio’ en plantte bomen in de middenberm.

Bijzonder waren de optredens van zangeres Rachelle Weerts en pianiste Kirsten Schepers. Zij brachten twee nummers van Puccini ten gehore.

Verder waren er een films te zien van Hilde van Dael, die een duurzaam huis bouwt, en een film van de leerlingengroepen die tijdens een les O&O de laatste hand legden aan hun project Boshoverbrug.

Ook de inwendige mens werd niet vergeten. Wouter van Eijndhoven, leerling van Het Kwadrant, hielp mee met het uitdelen van de zelfgemaakte hapjes van oud-chefkok Jaap Tak.

Terug naar de nieuwsbrief februari/maart 2020

Image

Mijn WeertEnergie