Kennismaking met Mathias Last

Het bestuur van WeertEnergie is blij dat Mathias Last bereid is om het bestuur tijdelijk te komen versterken. Op de laatste Algemene LedenVergadering (ALV) op 13 december 2018 zijn de aanwezige leden officieel akkoord gegaan met zijn benoeming tot algemeen lid van het bestuur. Maar wie is Mathias Last?

“Ik ben in 1950 geboren en deels opgegroeid in Beek (L) in een gezin met elf kinderen. Ik ben al lang gehuwd en woon al vele jaren in Weert.” Mathias heeft bijna 27 jaar bij een woningcorporatie in Midden-Limburg gewerkt. “In 2006 kon ik daar van mijn computerhobby mijn beroep maken als ICT-er." Na meer dan veertig jaar gewerkt te hebben, geniet Mathias vanaf 2012 van zijn welverdiende pensioen. “Tegenwoordig doe ik veel vrijwilligerswerk. Onder andere als docent/hulpverlener digitale toepassingen bij Bibliocenter Weert. Daarvoor heb ik bij het Rode Kruis en andere organisaties coördinerende en bestuurlijke ervaringen opgedaan.” Dat de computer een belangrijke rol speelt in het leven van Mathias moge duidelijk zijn. Ook privé is hij veel achter de computer te vinden. “Of het nu om lezen, muziek luisteren, puzzelen of experimenteren gaat, ik doe dat allemaal met de computer. Maar ik wandel ik ook graag in de natuur, hoor!”

Onderwerpen als duurzaamheid, hergebruik van materialen en groene energie kwamen pas laat op het pad van Mathias. “De klimaatsverandering, uitputting van de aarde, je kunt er niet meer omheen. Ik vind het belangrijk dat de aarde leefbaar blijft, nu en in de toekomst. Ik leer nog iedere dag en hoop nog enkele jaren een goede inbreng te kunnen geven aan WeertEnergie. Toch ga ik maar voor een korte termijn als bestuurslid, gezien mijn leeftijd.”

 

Image

Mijn WeertEnergie