Geslaagd symposium

Zo'n zestig geïnteresseerden woonden het symposium 'Coöperatieve Energie-opslag : de feiten' op woensdag 23 september bij in het Franciscus Huis in Weert. Via de livestream keken ongeveer dertig personen op afstand mee. De sprekers hielden een boeiende presentatie en er was veel interactie met de mensen in de zaal. Klik hier voor programmaboekje.

Ochtendprogramma

Na het welkomstwoord door dagvoorzitter Peter Gloudi en wethouder Geert Gabriëls ging Han Slootweg van Enexis in op het toekomstbestendig maken van de electriciteitsnetten. Menno van den Donker van WeertEnergie vergeleek de batterij met iemand die courgettes verbouwt, maar ze niet allemaal kon opeten en in de koelkast bewaarde voor later. Bert ten Haaf van Soltronergy vertelde over de plannen en uitvoering van het zonnepark Altweerterheide met buurtbatterij. Vervolgens vroeg Ruud Beeren van de Veiligheidsregio Midden-Limburg wie er allemaal met de auto was gekomen. Een groot aantal handen ging omhoog. "Als we zoveel aandacht besteden aan de veiligheid van de auto, waarom dan niet aan een zonnepark met een batterij?"

Lunch

Na alle informatie was de lunch een welkome afwisseling. De lunch vond in de Paterskerk plaats tussen de kleurige schilderijen van Guy Olivier. Een rustmoment om bij te praten met bekenden en nieuwe contacten aan te gaan.

Middagprogramma

Sander Drissen van Scholt Energy beet de spits af in het middagprogramma. Hij lichtte toe hoe hij de energie van de batterij Altweerterheide op de markt verhandelde. Alexaonder Savelkoul van Enpuls legde uit hoe de batterij kan worden ingezet voor peak shaving. En tot slot had Bart Geerlings van TNO een videoboodschap gemaakt over hoe je de opgewekte energie in de batterij lokaal kunt gebruiken. Het symposium werd afgesloten met een goedlopende paneldiscussie met de sprekers. De mensen in de zaal stelden veel vragen.

Eindverslag

Als laatste overhandigde Peter Gloudi het  Eindverslag COOP-STORE: Coöperatieve Energieopslag aan de panelleden. Vervolgens kregen de aanwezigen het rapport uitgereikt. 

Iedereen bedankt voor zijn inbreng, aanwezigheid en het bekijken van de livestream.

Bekijk hieronder (nogmaals) het hele programma.

 

Image

Mijn WeertEnergie