WeertEnergie organiseert op woensdag 23 september 2020 het symposium ‘Coöperatieve energieopslag: de feiten’ in Weert. Op dit symposium worden de verschillende praktijkonderzoeken/businesscases gepresenteerd met betrekking tot het gebruik van een opslagsysteem bij een zonnepark.

Samenwerking


De coöperatieve vereniging WeertEnergie heeft namelijk in mei verleden jaar bij een zonnepark (1mw) een batterij met vermogen van 500 kWh geplaatst om te onderzoeken hoe een dergelijk opslagsysteem de meest gunstige businesscase zal geven. Daarvoor is ze een consortium aangegaan met Scholt Energy, Soltronergy en TNO. Enpuls heeft zich daar later bij aangesloten om te onderzoeken hoe peakshaving in de praktijk werkt.

Resultaten onderzoeken


De best mogelijke inzet van een dergelijk opslagsysteem zal door de verschillende deelnemers van het consortium uit de doeken worden gedaan. De onderzoeken zijn uitgevoerd met Topsector Energiesubsidie van het Ministerie van Economische Zaken. Op 23 september gaan we meer weten of de inzet van opslag zich ook daadwerkelijk kan lonen voor coöperaties. Het is de eerste keer dat een dergelijk praktijkonderzoek gedurende een jaar heeft plaatsgevonden. Het onderzoek kan een leidraad vormen voor energiecoöperaties bij het inzetten van opslagsystemen en het vinden van de beste opties hiervoor.

Programma


Het programma is grotendeels rond waarbij Han Slootweg van Enexis bereid is gevonden om als keynote spreker op te treden. We starten om 10.00 uur en eindigen rond 15.00 uur. Er is rekening gehouden met alle maatregelingen van het RIVM aangaande de Covid-19 pandemie. Dit betekent echter dat er vooralsnog maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is (60 – 80). Dit kan er ook toe leiden dat de organisatie slechts één deelnemer per aanmeldende organisatie toelaat.

Aanmelden


U kunt uw interesse voor deze bijeenkomst nu al kenbaar maken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U ontvangt dan begin september een bevestiging met het programma en de exacte locatie. Aan het symposium (inclusief lunch) zijn geen kosten verbonden.

Image

Mijn WeertEnergie