Tijdelijke verhoging subsidie energiebesparing eigen huis

Tijdelijke verhoging subsidie energiebesparing eigen huis

Om particuliere woningeigenaren en Verenigingen van Eigenaren (VvE's) tegemoet te komen in deze onzekere tijden besloot minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) de subsidiebedragen voor de Subsidie energiebesparing eigen huis tijdelijk met 10% te verhogen tot ongeveer 30% van de investeringskosten.

De minister wil hiermee woningeigenaren extra financieel ondersteunen zodat zij verduurzamingsplannen kunnen uitvoeren.

Aanvragen

SEEH (Subsidieregeling energiebesparing eigen huis) voor particuliere woningeigenaren: Particuliere woningeigenaren die minimaal 2 isolatiemaatregelen laten uitvoeren en betalen tussen 1 juni 2020 en 31 december 2020 komen in aanmerking voor een verhoogd subsidiebedrag.

SEEH voor VvE

VvE’s die na 1 juni 2020 een aanvraag voor energiebesparende maatregelen indienen, krijgen subsidie met het verhoogde tarief. Dit omdat de VvE's hun aanvraag indienen vóór verbetering van hun gebouw.

De overige voorwaarden blijven voor beide SEEH-subsidieregelingen ongewijzigd. Zie www.rvo.nl/seeh. Belangrijk is ook dat aanvragen uiterlijk op 31 december 2020 worden ingediend om in aanmerking te komen voor deze subsidieverhoging.

Gratis en onafhankelijk advies nodig?

Voor vragen over het energiezuinig, comfortabel en aardgasvrij maken van jouw woning kun je terecht bij het gemeentelijk Duurzaam Bouwloket. Onafhankelijk adviseurs helpen je van A tot Z gratis verder. Ga naar www.duurzaambouwloket.nl voor meer informatie of stel direct een vraag door te bellen (072 – 743 39 56) of te mailen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Doe de subsidiecheck via www.duurzaambouwloket.nl/subsidiecheck en bekijk welke subsidieregelingen er lokaal, regionaal en landelijk beschikbaar zijn.

Image

Mijn WeertEnergie